Sebességet vált a kínai autóipar?

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2020-01-16 00:00:00

A tavalyi évhez képest visszafogottabb éve lehet idén a biztosítási piacnak. 2019-ben 7 és 10 százalék közötti mértékben bővült a szektor, ami főként a gazdasági lassulás miatt ebben az évben 5 százalék körüli értékre mérséklődhet. Tavaly az 1100 milliárd forintot is elérhette a biztosítási piac díjbevétele, ebből 230 milliárd forintot tett ki a kötelező-gépjármű felelősségbiztosítási szegmens. Folyamatosan nő a MÁV utasforgalma. A nemzetközi járatokon éves alapon 6 százalékos utasszám növekedést mértek, de az agglomerációhoz kapcsoló szakaszokon kétszámjegyű a növekedés. Homolya Róbert, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón azt mondta, tavaly belevágtak a motorvonatok felújításába, az év elején több mint 100 mozdony beszerzésére írtak ki pályázatot. Jó év volt a tavalyi a turizmusban, ezt a novemberi adatok is bizonyítják – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. A KSH novemberben éves alapon 4,8 százalékos növekedést mért. A külföldi vendégek száma csaknem 7, a belföldieké majd 3 százalékkal bővült. Tavaly év végén rekordot döntött a készpénzállomány. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint decemberben 102,5 milliárd forinttal emelkedett a mutató, amely így elérte a 6627 milliárd forintot. A készpénz többsége a lakosság kezében van. A GDP arányában 13 százalékos a készpénz használata. Ez a régióban nem kirívó, de az 1-2 százalékos skandináv arányhoz képest soknak számít. Ma este a Spanyolország elleni rangadón dőlhet el a magyar férfi válogatott csoportelsősége a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokságon. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes spanyolok szintén magabiztos győzelemmel kezdték az Eb-t, 23-7-re lépték le Máltát, míg a magyar válogatott Törökország ellen debütált, 19-5-ös győzelemmel. De emellett szó lesz arról is, hogy lemondott a teljes orosz kormány, és pecsét került az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodásra is. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

2020-01-16 06:35:00

Egyre több a Chron betegségben szenvedő gyerek Magyarországon. Vajon mi az oka? Mit tehetünk? Akit érint, mivel tesz jót a gyerekének? A műsor második részében pedig arról lesz, hogy egy uniós rendelet kötelezi az egészségügyi intézményeket egyedi azonosító kódokat használni a használt eszközök tekintetében.

2020-01-16 11:05:00

Veisz Ákos, a Danube Capital R&A Zrt. vezérigazgatója. A műsorvezető Lakatos László.

2020-01-16 18:05:00

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2020-01-16 19:05:00

Hozzászólások lezárva.