Rövidzárlat miatt hív vissza új elektromos buszokat a Daimler

A Daimler szerint összesen harminc eCitaro érintett az ügyben, ebből húsz közlekedik Wiesbadenben. Ezek a buszok már a másodikgenerációs, szilárdtest akkumulátorral vannak felszerelve, amik a gyártó szerint nagyobb hatótávolságot és megbízhatóbb működést ígérnek.

A buszok szigetelésével akadt probléma, ami akár rövidzárlathoz is vezethet, emiatt Wiesbadenben már február 22. óta nem közlekednek a frissen vásárolt járművek. A Daimler szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a megoldáson, valamint az esetlegesen érintett buszokat folyamatosan ellenőrzik.

Az érintett akkumulátorokat a francia Blue Solutions gyártja – írja az electrive.com.

A biztonság az első

A buszokat óvatos használat mellett lehetne üzemeltetni, de a wiesbadeni szolgáltató, az ESWE inkább úgy döntött, leállítja az autóbuszokat. A cég szóvivője szerint egyelőre nem lehet tudni, mikor közlekedhetnek újra a járművek, de a biztonság az elsődleges szempont.

A 21 busz az első adagja volt annak az összesen 41 szilárdtest akkumulátorral szerelt járműnek, amit az ESWE rendelt. Ha minden jól megy, az év végére összesen 120 eCitaro közlekedik majd a német városban a többi megrendeléssel együtt.

Wiesbaden mellett még München érintett két autóbusszal a visszahívásban, a bajor város közlekedési társasága, az MVG már bejelentette, hogy két eCitarót le kellett állítaniuk.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.