Rövidebb ideig lennének nyitva a tőzsdék, ha elfogadják a javaslatot

A londoni tőzsde által elvégzett kutatás szerint a legtöbb válaszadó azt szeretné, ha a tőzsde 9-től délután 4 óráig lenne nyitva a mostani 8-16.30-as idősáv helyett.

A brókerek arra panaszkodnak, hogy a piaci nyitvatartási idő előtt és után is dolgozniuk kell, így nagyon hosszú napjaik vannak.

 Az egyik befektetési egyesület elnöke szerint a rövidebb tőzsdei nyitvatartással fejleszteni lehetne az emberek jólétét és lehetővé tenné a diverzifikáltabb munkavállalói megoszlást, utalva ezzel arra, hogy így több nő is kedvet kaphat a tőzsdei munkához.

A javaslat szerint a tőzsdék így 7 órát lennének nyitva a mostani 8,5 óra helyett. Összehasonlításképp, az USA-ban 6,5 órát, Ázsiában 6 órát vannak nyitva a tőzsdék.

A kereskedők és brókerek általában már reggel hatkor az irodában ülnek és nem végeznek este fél hét előtt – mondja az egyik pénzügyi piaci egyesület vezetője.

A londoni tőzsde azt mondta, megvárják még az európai eredményeket és csak azt követően viszik tovább a javaslatot. Európában az Euronext is elvégez hasonló felmérést.

Címlapkép: Shutterstock

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.