Rogán új feleségének családi köre két másik eladótól is vásárolt földeket

Egy 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, pár héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt. A gigantikus vételárból viszont csak 5 százalékot kellett letenniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi a vevőnek – írtuk meg korábban.

Házasságkötésük előtt nem sokkal lett földbirtokos Rogán Antal új felesége

Egy 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, pár héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt. A csak néhány hónapja gazdává vált 28 éves nő a szüleivel együtt több mint hatszáz, de személyesen is több mint kétszáz hektárnyi borsodi erdőre, mezőre, szántóra és egyéb mezőgazdasági földterületre tett szert – a gigantikus vételárból azonban csak 5 százalékot kellett letenniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi a vevőnek.

A 444.hu most újabb szerződésekre bukkant, szám szerint kettőre, ami alapján a család később – de még az esküvő előtt – folytatta a birtok bővítését. A dokumentumok a hivatalos közzétételi oldalon találhatók, ezek alapján a vevői kör két másik eladótól is vásárolt 149 hektárnyi földet több mint 182 millió forintért. Az ügyletek érdekessége, hogy a vételár 95 százalékát ezekben az esetekben is a Budapest Banktól kapott kölcsönből fedezték.

A szerződések egyikét tavaly november 26-án, a másikat december 1-jén írták alá. A novemberi egy 80 hektáros földvásárlásról szól, amiért 100,9 millió forintot fizettek, míg a decemberi egy 68 hektáros ügyleté, ezért több mint 81 millió forintot tettek le. A területek három borsodi településen és 11 különböző helyrajzi számon oszlanak szét, van köztük erdő, legelő, szőlő és szántó is – írta a 444.hu.

A dokumentumok alapján a megszerzett földek tulajdonjoga egyenlő arányban oszlik meg az öt vevő, azaz Rogán Barbara, az anyja, az apja, az apja nyírségi üzlettársa és egy nyírségi nő között.

Hozzászólások lezárva.