Robotok fogják köszönteni a vásárlókat a Hyundai-szalonokban

Elindította a Hyundai DAL-e-t, a magas szinten kiképzett, mesterséges intelligencián alapuló robotot. A név az angol „Drive you, Assist you, Link with you-experience” rövidítéséből áll össze, ami nagyjából arra utal, hogy a robot vezeti és segíti a vásárlót, akihez kapcsolódik, és ezek felhasználói élményét nyújtja.

A Hyundai közleménye szerint a DAL-e az automatizált ügyfélszolgálat jövőjét testesíti meg a legmodernebb technológiával felszerelve. Az eszköz például nyelv és arcfelismerő szoftverrel is rendelkezik.

Dong Jin Hyun, a Hyundai alelnöke elmondta, hogy a robotot folyamatosan frissítik majd, ami így remek felhasználói élménnyel teszi lehetővé az emberi kontakt nélküli vásárlást és szolgáltatást a Hyundai ügyfelei számára.

DAL-e lényegesen könnyebb és kisebb a piacon jelenlévő hasonló robotoknál. Súlya 80 kilogramm, ehhez 1160*600*60 milliméteres méret társul, így megjelenésével és programozásával is barátságos jelenség lesz a robot a Hyundai szerint.

Egyelőre csak Szöulban találkozhatnak az ügyfelek a robottal, de ha a teszt beválik, akkor a Hyundai és a Kia más üzleteiben és márkaszervizeiben is megjelenik majd DAL-e.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.