Részleteket akarnak a német munkavállalók az Audi jövőjéről

Márciusi sajtótájékoztatóján a vállalat már beszélt átszervezésről, munkahelyek megszűnéséről. Elbocsátásokról ugyanakkor nem esett szó, inkább úgynevezett természetes csökkenésről, vagyis a nyugdíjba vonuló alkalmazottak megüresedett pozícióit nem pótolnák új munkaerővel, írja az Automobilwoche német autóipari lap.

Wendelin Göbel személyzeti igazgató akkor azt mondta, hogy a vállalatnak vannak olyan területei, ahol továbbra is szükségük van emberekre, azonban egyes szektorok már nem igényelnek nagyobb alkalmazotti kört. A munkavállalóknak ezentúl nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a továbbképzésekre, ha a vállalatnál akarnak maradni.

A munkavállalói képviselet nem elégedett

Év végére befejeződnek a tárgyalások a munkavállalók képviselőivel. A Der Spiegel magazin értesülése szerint az üzemi tanács abban érdekelt, hogy meg lehessen határozni azokat a tevékenységi köröket, amelyekre nem lesz szükség. A vezetésnek pedig azt kell tudnia kijelölnie, hogy milyen modelleket és szolgáltatásokat dobnak piacra a következő öt évben. Az Automobilwoche szerint a munkavállalói oldal az elbocsátásokat 2025-ig kizáró megállapodást legalább 2030-ig meg szeretné hosszabbítani, ám az Audi ezt elutasítja.

Az Audi kész a megegyezésre

Médiaforrások szerint a vállalat 2029-ig hajlandó garanciát vállalni a foglalkoztatásért, amennyiben a munkavállalók képviselői elfogadják a termelési kapacitás csökkentését. Az Audi ingolstadti és neckarsulmi üzemeinek kapacitását valószínűleg 100 000 járművel csökkentené – írja az Automobilwoche.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.