Rendőrségi feljelentést tesz az ISD Dunaferr

A Dunaferr rendőrségi feljelentést tesz nemcsak Magyarországon, hanem az összes olyan országban, amelyek érintettek lehetnek a hamis dokumentumok által, tehát Oroszországban és Cipruson is – közölte a társaság a Világgazdasággal, miután közleményben jelezte:

a cég irányítását bizonyíthatóan hamisított okiratokkal próbálták megszerezni.

Mint közzétette, pénteken Tatjana Taruta ukrán kisebbségi tulajdonos megbízottjai – Natalija Basinszkaja és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy –, több ukrán és magyar személy kíséretében megpróbáltak az említett, hamis meghatalmazásokkal belépni a társaság területére, hogy átvegyék a cég feletti irányítást. A Dunaferr vezetése azonnal ellenőrizte és ellenőriztette a meghatalmazásokat állítólagos kiállítóikkal, akik megerősítették, hogy a dokumentumok hamisak. Az egyik hamisított irat miatt az orosz ügyészség időközben már eljárást is indított.

Fotó: Pesti Tamás

A közlemény szerint a vállalat nagyon komoly erőfeszítést tesz a magyar kormánnyal, hogy tető alá hozzon egy lényegében már aláírás előtt álló és a vállalat túlélését jelentő megállapodást az új strat­é­giai partnerrel. Most ezt teheti tönkre ez a

támadás, mert az agresszorok a hamis dokumentumokat eljuttatták a kormány, a különböző minisztériumok, bíróságok és a befektető részére is….

Pedig az új partner már megegyezett a magyar kormánnyal, a társaságot pénzhez juttatná, működését felpörgetné. A folyamat állami források nélkül, de a kormány ellenőrzése alatt menne végbe. E befektetőt a közlemény nem nevezi meg, de a már tavaly nyár óta erről szóló hírekben leggyakrabban a Liberty Steel neve szerepelt. A Világgazdaság a közelmúltban rákérdezett a Dunaferrnél a tervezett tulajdonosváltás részleteire és az ISD Dunaferr gazdálkodására, de nem kapott választ.

Hozzászólások lezárva.