Régiós terjeszkedés a szakember tindernél

Újabb 200 MFt befektetői tőkét kapott a HIVENTURES kockázati tőkealap-kezelőtől a FIX24.hu. Az első körben kapott 150 MFt tőke segítségével megháromszorozta a szakemberbázisát és már harmadik éve duplázza az árbevételét.

Jelenleg egész Európában égető probléma, hogy megfelelő szakembert találjunk a mindennapi építőipari és egyéb feladatok elvégzésére. Erre a problémára kínál megoldást a fix24.hu országos szakemberkereső weboldal, ahol akár magánemberek, de cégek is könnyedén és gyorsan kaphatnak megbízható szakemberektől ajánlatot az elvégzendő munkára, a szakemberek pedig új, fizetőképes megrendelőket szerezhetnek.

Az oldal azért is egyedülálló, mert a vásárlóknak nem szükséges a szakmát megnevezni, beírhatják akár a problémát is – például erkély hidegburkolás –, és az intelligens program megtalálja a legközelebbi mesterembereket az adatbázisban, akik direkt ajánlatot küldenek a feladatleírás alapján. A fix24 mesterember ajánló rendszer egyik biztonsági elemét az internetes közösség ereje adja: az ajánlatkérők véleményt mondhatnak. Amennyiben az ügyfelek jónak, illetve nem megfelelőnek ítélik meg a szakember munkáját, akkor ezt megoszthatják a fix24 felületén.

Irány a nemzetközi terjeszkedés

A cég a 2016-os indulása óta közel megháromszorozta szakemberbázisát, így országosan már 200 szakmában, több mint 20 ezer szakember elérhető az oldalon, 70 százalékuk az építőipar területéről regisztrált a rendszerbe. Emellett a startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, melynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak, akik segíthetnek megvalósítani a felújítási, építési munkálatokat.

A mostani tőke befektetés a külföldi terjeszkedéshez és IT fejlesztésekhez kerül felhasználásra.

Hozzászólások