Régen látott drámai esés a tőzsdéken, nem látszik a zuhanás vége

2011 augusztus óta nem esett akkorát az S&P 500, mint tegnap, a világ egyik legfontosabb részvényindexe 4,4 százalékot esett, a Dow Jones szintén 4,4 százalékkal került lejjebb,  miközben a Nasdaq Composite 4,6 százalékot zuhant.

A tengerentúli tőzsdék jelentős csütörtöki esése után az ázsiai tőzsdék is lejjebb kerültek pénteken, miután a koronavírus járvány terjedésével kapcsolatos félelem továbbra sem csillapodott a részvénypiacokon, a Nikkei 3,7 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 2,9 százalékot esett, míg a sanghaji börze 3,3 százalékot esett. Ázsia más részein is nagyot estek a tőzsdék pénteken, a szingapúri börze 3,2 esése mellett a dél-koreai Kospi 3,3 százalékkal került lejjebb.

Az amerikai határidős részvényindexek nagy esést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 503 pontos mínusza 4,1 százalékos zuhanást vetíthet előre a pénteki piacnyitásra, így egyelőre úgy tűnik, hogy az elmúlt napok jelentős esései után az európai-, és a tengerentúli tőzsdéken is folytatódhat a lejtmenet.

Az elmúlt hetekben az arany volt az elsőszámú menekülőtermék, egészen 1689 dollárig emelkedett az árfolyama, azonban az elmúlt napokban már gyengén teljesített az arany, ma is esik az ára, ma reggel még az arany is esik, 0,9 százalékot veszített az értékéből.

Címlapkép: Horacio Villalobos/Corbis via Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.