Rávetették magukat a kriptodevizákra a befektetők, nagy mozgások vannak a piacon

A hétfőn látott elképesztő rali után ma már csak mérsékeltnek mondható 0,5 százalékos erősödést látunk a bitcoin árfolyamában. Tegnap egyébként új történelmi csúcson is járt a kriptodeviza, jelenleg 48 142,2 dollárnál található a csúcs a Binance adatai szerint. Nagy löketet adott a bitcoinnak hétfőn, hogy a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárolt a kriptopénzből, és a jövőben el fogja fogadni, mint fizetőeszközt a termékeiért.

A bitcoinnal ellentétben számos kriptodeviza ralizik ma, ahogy haladunk lefelé piaci kapitalizáció szerint, úgy nőnek a napi elmozdulások is. Az ethereum esetében például 1,3 százalékos a plusz, de ma napon belül történelmi csúcson járt az árfolyam.

A cardano viszont már 14,8 százalékot emelkedett ma, ami szintén új történelmi csúcsot jelent a kriptodeviza számára.

Érdemes még kiemelni a binance coint is, melynek árfolyama valósággal felrobbant ma, és jelenleg 29,3 százalékos pluszban jár, amivel ugyancsak történelmi csúcsról beszélhetünk.

Továbbá a chainlink árfolyama is új csúcson járt, míg jelenleg 1,3 százalékos pluszt látunk a kriptodeviza esetében.

Végül pedig a reddites kisbefektetői közösség által megcélzott XRP árfolyamában is komoly elmozdulást látunk ma, bár itt történelmi csúcsról még bőven nem beszélhetünk, de a jelenlegi 10,5 százalékos plusz így is szép.

Címlapkép: Chesnot/Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.