Problémák a területijegy-váltással a horgászszövetségnél

Január elején számos észrevétel érkezett a Magyar Országos Horgász Szövetséghez (MOHOSZ) amiatt, hogy a horgászszövetségi informatikai rendszerben (HORINFO) 2020. évi (2021. január 31-ig érvényes) állami jeggyel 2021. évi területi jegy nem váltható és a https://nyito.horgaszjegy.hu/ felületen sem lehet már területi jegyeket vásárolni – írja honlapján a MOHOSZ.

A MOHOSZ által bevezetett új, a horgászjegy.hu rendszerét kiváltó, a területi jegyek elektronikus értékesítését és elszámolását támogató HORINFO modul 2021-ben valóban nem támogatja ezt a megoldást, különös tekintettel arra, hogy 2020. évi állami horgászjeggyel a hatályos jogszabályok is csak olyan területi jegyek vásárlását tennék lehetővé, melyek érvényességi ideje a január hónapot nem haladhatja meg.

A 2020. évi éves területi jegyek ugyanakkor 2021. január 31-ig szintén érvényesek.

A területi jegyek váltásának egyik előfeltételeként a HORINFO 2021. évi állami horgászjegyek értékesítését kezelő modulja ugyancsak működik, így horgászszervezeti oldalról nincs akadálya a 2021. évi tagság megújításának, új állami jegy kiváltásának sem.

A MOHOSZ jelzi, hogy az átmenet és az értékesítés szabályait rögzítő 1/2020. (11.12.) szövetségi szabályzat 2021. június 30-ig valamennyi horgászszervezetnek megengedte a féléves érvényességnél rövidebb időtávra szóló területi jegyek papíralapú (nyomdai úton előállított) forgalmazását is, így maga a lehetőség biztosítása szabályozási oldalról nem korlátozott, tehát a horgászszervezeteknek lehetőségük van arra, hogy kizárólag 2021. január 31-ig  papíralapú napi területi jegyeket biztosítsanak a horgászok részére még a 2020. évi állami jegyükhöz kapcsolódóan. 

A megújult jegyértékesítés megszervezése helyi szinten is jelentős, kiemelt feladat, így mindenkitől türelmet, megértést kérnek az átállás sikere érdekében – olvasható a mohosz.hu-n.

Előfizetési csomagajánlataink:

Hozzászólások lezárva.