Pincérhívó Okostelefon – Megérkezett Magyarországra

Szenzációs lehetőség a vendéglátásban

Áttörést hozhat egy új fejlesztésű rendszer, amelyet kifejezetten a vendéglátásra alkalmaznak a fejlesztői.

Székely Krisztián termékmenedzser és fejlesztési vezető bemutatta a Legyenszives.hu rendszert, amely a megjelenés napján óriási érdeklődésre tett szert. A Balatonnál és Szentendrén kezdték meg a tesztüzemet az első okostelefon-pincérhívó rendszerek, amelyek rendkívül könnyen telepíthetőek és kezelhetőek. Székely Krisztián hangsúlyozta, hogy nem volt cél bonyolítani a vendéglátást, sem robotizálni, sem automatizálni, sem pedig elvenni a hagyományos vendég-pincér kapcsolattartást.

Az igény korábban már jelentkezett sok étterem, kávézó, cukrászda, BÁR és egyéb helyen is, amelyre megszülettek a Kínai megoldások. A felhasználók elmondták, hogy a rendszerek nem könnyítették, hanem nehezítették az üzletmenetet. Pincérhívó berendezések tehát kaphatóak voltak eddig is – ahogyan most is – amelyről megkérdeztünk egy tulajdonost, aki a Mátrában üzemeltet vendéglátóhelyet, és ott helyezték üzembe az egyetlen megoldásként létező (elemes) rendszert:

Nagyon sokat keresgéltünk, milyen megoldást válasszunk, de mindig ugyanoda érkeztünk el, mivel nem létezik, és igazából még a fantáziánkban sem létezett más megoldás, mint az alapelv, amely szerint a vendégek asztalán egy kezelőszerv van elhelyezve, melynek segítségével értesíthetik a személyzeti területet. Ezek a kis készülékek elemmel működnek, rádiófrekvenciás jelet adnak ki. A személyzeti terünkben egy kijelzőn villog, ha hívás érkezik. A gond a rendszerrel több irányú volt: a vendégek tönkretették a nyomógombokat, vagy ellopták, a nap elolvasztotta, az eső eláztatta. Az elemeket hetente kellett cserélni, ez 50 asztalnál heti 150 (!) db ceruzaelemcserét igényelt. Mire a kolléga végigjárta az asztalokat, elment vele fél napja is az elemcserék kapcsán. Később rögzítettük csavarral a gombokat az asztalhoz, hogy ne vigyék haza a vendégek. Ez azt eredményezte, hogy az elemcserék ideje egy teljes munkanapot vett igénybe. Ezen kívül a rendszer totális bizonytalanságot adott, nem full-duplex volt, azaz csak egy irányban kommunikált. A vendég megnyomta a hívógombot, de aztán hogy mi történik, arról ő nem értesült, például ha a jel a frekvenciás zavarok miatt nem ért el a pincérig, így hiába várta. A pincér sem tudott visszajelezni, hogy úton van már. Csuklóra tehető karóra szerű eszközöket is kaptunk hozzá, ezektől a pincéreink első héten a felmondásukat tervezték. A kezükön rezgett egy Kínai karóraféleség percenként. Egyszerűen az egész találmány úgy ahogy van használhatatlan. Nagy reményeink vannak az új rendszerrel, amely néhány hete már kíválóan üzemel nálunk, ráadásul a vendégek is szeretik. Külön öröm számunkra, hogy a rendszer többnyelvű, hiszen sok a külföldi vendégünk…”

Székely Krisztián ismerteti az új rendszert a Rollpress.TV műsorában:

Legyenszives.hu

Forrás: Legyenszives.hu

Hozzászólások