Piaci körkép: újabb támaszt tört le a DAX

• Az Egyesült Királyság és Franciaország rekordszámú napi új fertőzöttet jelentett
• A DAX (DE30) a 12.600 pontos szintet teszteli
• A BMW AG (BMW.DE) 18 millió dolláros bírságot fizet félrevezető eladási számok miatt

Vegyesen mozogtak ma délelőtt az európai piacok, a főbb európai indexek 0,4-0,7% közötti mínuszban forogtak, míg a FTSE 100 0,3%-kal erősödött, de később elromlott a hangulat. A napi új koronavírus-fertőzöttek száma Európa-szerte növekszik, az Egyesült Királyság és Franciaország rekordszámú napi új fertőzöttet jelentett.  Csütörtökön a francia miniszterelnök Jean Castex figyelmeztetett, hogy a kormány egyes területek újbóli lezárására kényszerülhet, ha az esetszámok nem csökkennek a következő hetekben. A francia kormány már bejelentett néhány új intézkedést szerdán a járvány megfékezésének érdekében, főleg a nagyvárosokra vonatkozóan.

Eközben a befektetők örömmel fogadták, hogy az Egyesült Államokban esély mutatkozik egy újabb gazdaságélénkítő csomag elfogadására. A demokraták egy új, 2,4 billió dolláros csomag elkészítésén dolgoznak, és erről próbálnak megegyezni a republikánusokkal.

A DAX (DE30) hétfőn élesen letörte a háromszög-alakzat alsó határát, de az eladók nem tudták sokáig fenntartani a nyomást, és az esés megakadt a 12.600 pontos szint körül – egészen mostanáig. így ma megindult az újabb lefelé tartó hullám a 12.160 pontos támasz felé.

Forrás: xStation

A BMW AG (BMW3.DE) és két amerikai leányvállalata 18 millió dolláros bírság megfizetésére kényszerül a SEC felé, mert félrevezető információkat közöltek a befektetőkkel az amerikai kiskereskedelmi eladásokról, miközben egy 18 milliárd dolláros kötvénykibocsátás t bonyolítottak le.

Tegnap a Bayer AG (BAYN.DE) ügyvédei és a társaságot a Roundup növényvédő szer miatt perelő vásárlók bejelentették, hogy újabb több ezer ügyet zártak le, ezzel javultak a kilátások arra vonatkozóan, hogy a 11 milliárd dolláros kártérítési megegyezéssel pont kerülhet az ügy végére. A csütörtöki meghallgatás kontrasztot mutatott a felek közötti, múlt havi vitás hangnemhez képest, amikor a felek a megegyezés tényleges megvalósításával kapcsolatban aggodalmakat fogalmaztak meg. Az ügyet kezelő bíró november 2-ig továbbengedte az eljárást és arra kérte a feleket, hogy ekkor adjanak újabb státuszjelentést.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a BMW technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

jQuery(document).ready(function($){ jQuery(“ul.tabs-nav”).tabs(“> .pane”); });

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

 

Hozzászólások lezárva.