Piaci körkép: új történelmi csúcson járt a DAX

● Magasabban forognak az európai piacok
● A DAX (DE30) új történelmi csúcsot ért el
● A Dialog Semiconductor felvásárlási hírek miatt ralizik

Pluszban járnak az európai részvénypiacok hétfőn az ázsiai tőzsdei kereskedés idején elért erős emelkedést követően, ugyanakkor a nyereség egy részét azóta visszaadták az indexek. A DAX ma a 14.150 pontos szint körül kezdte a kereskedést, de azóta 14.100 pont alá került. A Dialog Semiconductor nagy mozgásban van ma a felvásárlási hírek nyomán.

A DAX (DE30) nagyot ralizott az ázsiai kereskedés idején és új történelmi csúcsot ért el 14.180 pont közelében. Az európai nyitáskor ugyanakkor elkezdett fogyni a nyereség, majd be is gyorsult a visszahúzás. Az index a felfelé tartó trendvonal alá esett és tesztelte az 1:1-es piaci geometria alsó határát 14.050 pontnál, a medvék azonban nem tudták ezt áttörni, így a bikapiaci forgatókönyv egyelőre sértetlen maradt.

Forrás: xStation5

Ugyanakkor a befektetőknek résen kell lenniük, mert hacsak az index nem tud újra a felfelé tartó trendvonal fölé kerülni (14.100 pont körül), akkor az eladók újra megpróbálkozhatnak a 14.050-es szint áttörésével. Ennek sikere esetén egy nagyobb visszahúzás indulhat meg, melynek első célszintjei 14.015 pont és 13.900 pont lehetnek.

Vállalati hírek

A Dialog Semiconductor (DLG.DE) felvásárlási hírekre ralizik ma. A japán Renesas Electronics megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a Dialog Semiconductorral egy potenciális felvásárlásról. A társaságok 67,5 eurós akvizíciós árról tárgyalnak, ami 21%-os prémiumot jelent a pénteki záráshoz képest. Az ügylet a Dialog Semiconductort így 6 milliárd dollár körülire értékelné. A Renesas-nak 2021. március 7-g kell döntenie a felvásárlásról.

A Deutsche Bankot (DBK.DE) a Citigrouppal, az ING-vel és az ANZ-vel együtt megbüntette a tajvani központ bank, mert gabonatársaságoknak segítettek részt venni devizaspekulációs ügyletekben. A döntés eredményeképpen a Deutsche Bankot kitiltották a tajvani határidős dollárpiacokról, és két évre felfüggesztették minden határidős devizaügylet kereskedésétől.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Dialog Semiconductor technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.