Piaci körkép: szenved a DAX, jelentenek az amerikai nagybankok

Nyereségeket mutatnak az európai tőzsdék kedden reggel, de az emelkedés mértéke apró, így az indexek még mindig a hét elején látott szintek alatt tartózkodnak, a DAX 13 ezer pont körül szenved.

Nem érkezik ma fontosabb makroadat, a befektetők néhány EKB és FED jegybankár szavaira figyelhetnek, illetve a Goldman Sachs (13:30  körül) és a Wells Fargo (14:00 körül) teszik közzé eredményszámaikat az amerikai nyitás előtt. melyeknek hatása lehet az általános befektetői hangulatra.

A DAX (DE30) beesett ugyan az overbalance-szerkezet 12.985 pontnál lévő alsó határa alá, de a korábbi 12.950 pontos csúcs tesztelése után visszatért fölé, és a 13.000 pontos szint fölé is sikerült eljutni, de itt megakadt az emelkedés és egyelőre visszatért az index 13.000 pont alá.
A rövidtávú fontos ellenállási szint 13.125 pontnál található, de az 50 órás mozgóátlag a 13.060 pont körüli területen is jelent némi ellenállást.

Forrás: xStation

Lefelé tekintve, a rövidtávú támasz az említett 12.950 pont, míg a kulcstámasz a 12.900 pont körüli zónánál van, amit a korábbi árreakciók és a 200 napos mozgóátlag jelöl ki (lila vonal). Az amerikai nagybankok eredményszámainak publikálása körül (13:30-14:00 óra) és az amerikai nyitás idején (15:30) megemelkedett volatilitás várható.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) közölte, hogy mobilitása részlege közel 400 millió eurónyi megrendelést kapott könnyű vasúti szerelvények gyártására. A kiszállítások 2025-ben kezdődnek meg, a szerződés 24 évre szóló karbantartási szolgáltatást is tartalmaz.

A BASF (BAS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását javította a Kepler Cheuvreux. Az ajánlás “semleges”-ről “vétel”-re módosult, a célárat pedig 51 euróról 63 euróra emelték.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

jQuery(document).ready(function($){ jQuery(“ul.tabs-nav”).tabs(“> .pane”); });

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások lezárva.