Piaci körkép: nagyot fordult a DAX

● Emelkednek az európai piacok a tegnapi esés után
● A DAX (DE30) újra 13.800 pont fölé jutott
● A Linde részvény-visszavásárlási programot indít és osztalékot emel

A tegnapi esések után ma felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék, a DAX 1,4%-os pluszban van ma, ezzel sikerült a 13.800 pontos szint fölé visszajutnia, de a többi európai indexnél is erős nyereségek látszanak. Az olasz miniszterelnök Giuseppe Conte várhatóan ma délben benyújtja lemondását Sergio Mattarella elnöknek, de a piacok egyelőre nem foglalkoznak a politikai kockázatokkal. A várakozások szerint Mattarella abban a reményben mond le, hogy felkérést kap az elnöktől egy új kormány megalakítására, amellyel elkerülhető lenne az előrehozott választások kiírása.

A DAX (DE30( nagyot zuhant tegnap és többé-kevésbé teljesítette is a kialakult fej-váll alakzatból számított célárat. A lefelé tartó mozgás a 13.600 pont alatti területen állt meg, az európai kereskedés kezdetekor pedig erős rali indult meg. A DAX (DE30) visszajutott a 13.800 pont feletti szintre, amit a 38,2%-os visszatérési szint, az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) és a korábbi árreakciók is fontossá tesznek.

Forrás: xStation5

A befektetők figyelme most a 13.875 pontnál lévő ellenállási zónára irányul, amit szintén korábbi árreakciók, valamint a 200 napos mozgóátlag (lila vonal) jelöl ki. A mai gazdasági naptár szinte üres, Conte lemondása pedig nem valószínű, hogy komolyabb mozgásokat okozna az európai piacokon.

Vállalati hírek

A Linde (LIN.DE) az egyik legjobban teljesítő DAX-komponens a mai napon. A társaság 5 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlási programot jelentett be, ennek keretében a Linde 2021. február 1. és 2023. július 3. között megszerezheti a kintlévő részvényállományának akár 15%-át . A társaság továbbá közölte, hogy 10%-kal megemeli negyedéves osztalékát részvényenként 1,06 dollárra.

Frank Appel, a Deutsche Post (DPW.DE) vezérigazgatója közölte, hogy hiány alakult ki légi szállítási kapacitásokból. Apple szerint ugyanakkor ez a társaságot pozitívan érinti, mert versenyképes marad a saját, 250 áruszállító gépből álló flottájával. A társaság a koronavírus-oltások logisztikai feladataiban is érintett, már 50 járatuk repült oltóanyagokat szállítva szerte Európában.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Linde technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.