Piaci körkép: Kínába tart az Allianz

● Ma is mínuszban forognak az európai indexek
● A DAX 13.400 pont alá esett
● A BMW közzétette előzetes eredményeit 2020 IV. negyedévére

Második napja jelentős mínuszban forognak az európai piacok, a kockázatkerülő hangulat immár globálisan is tapasztalható. A DAX több mint 2%-os esést mutat és az egyéb európai indexek többsége is több mint 1,5%-os mínuszban tartózkodik. A bizonytalanságot az alacsony kapitalizációjú amerikai részvényekben történt irreális áremelkedések váltották ki, a kisbefektetők vásárlásai által felpumpált részvényekben ugyanis az alapkezelők csökkentették kitettségüket. Az amerikai GDP-adat ma 14:30-kor érkezik, ez a nap kulcsfontosságú makrogazdasági eseménye.

Forrás: xStation5

A DAX újabb erős eladási hullámmal szembesült ma, a német index nagyot zuhant az európai kereskedés kezdetén és napi mélypontját 13.300 ponton érte el. Megjegyzendő, hogy az index jelenleg a 13.400 pontos szint fölé próbál visszatérni, ami az overbalance-szerkezet alsó határa. Ha a bikák sikerrel járnak és a nap végéig sikerül az árfolyamot e szint felett tartaniuk, akkor a jelenlegi mozgás tekinthető szimpla korrekciónak.

Ha ugyanakkor a napos gyertya 13.400 pont alatt zárna, az medvepiaci hangulatot teremthet és újabb aktivitásra ösztönözheti az eladókat. E forgatókönyv esetén 13.100 pontnál lenne az első fontos támasz.

Vállalati hírek

A BMW (BMW.DE) közzétette a 2020 negyedik negyedévére vonatkozó előzetes eredményszámait. A német autógyártó közölte, hogy az autóipari szegmensben a szabad cash flow a 2019 IV. negyedéves 1,5 milliárd eurós értékről körülbelül 2,8 milliárd euróra emelkedik, a teljes évre vonatkozó szabad cash flow pedig 3,4 milliárd euró körül alakul. A társaság a teljes 2020-as évre 0-3% közötti EBIT marginnal számol és továbbra is erős keresletet lát a kínai piacon.

Az Infineon (IFX.DE) ma az egyik leggyengébben teljesítő DAX-komponens. A társaság papírjai a teljes félvezetőszektorral egyetemben alulteljesítenek az Apple negyedéves jelentésének közzététele után. Bár az Apple-nek sikerült túlszárnyalnia az elemzők által várt eredmény- és árbevétel értékeket, a társaság nem adott ki várakozást a jövőbeli időszakokra. Ráadásul az Apple azt is közölte, hogy a viselhető termékeik eladásaiban visszaesésre számítanak 2021 első negyedévében. Ezen túl, a Samsung is jelezte, hogy az első negyedéves eredményük várhatóan gyenge lesz.

Az Allianz (ALV.DE) megkapta az engedélyt egy vagyonkezelő szervezeti egység felállítására Kínában. Ez lenne az első, teljesen külföldi tulajdonú vagyonkezelő cég Kínában.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a BMW technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.