Piaci körkép: harmadik napja emelkedik Európa

● Harmadik napja emelkednek az európai piacok
● A DAX (DE30) nem tudta áttörni a 13.980 pontos ellenállást
● A Daimler tőzsdére viheti teherautó-üzletágát 

Emelkednek a világ részvénypiacai, miután felpörögtek az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomagról szóló tárgyalások. Az európai indexek már az egymást követő harmadik napon erősödést mutatnak, a német DAX határidős indexe egészen 13.980 pontig emelkedett az európai kereskedés kezdetén. A nyereségek később csökkentek ugyan, de de az indexek így is a keddi záróárak felett járnak szerte a kontinensen.

A DAX-nál hétfőn és kedden látott erős felfelé tartó mozgás ma lelassult. Az index az ázsiai kereskedési időben áttörte a 13.880 pontos ellenállási szintet, az emelkedést a 13.980 pontos ellenállás állította meg 13.980 pontnál az európai nyitás idején, a bikák ezt a szintet már nem tudták átvinni. Az ezt követő visszahúzás az említett 13.880 pontos szint újratesztelését hozta.

Forrás: xStation5

Mivel az index ezután visszatért a rövidtávú 1:1 struktúra alsó határa fölé, úgy tűnik, hogy a visszahúzás csak a korábbi heves nyereségek korrekciója volt és a 13.980 pontos zint újabb támadása következhet. A mai nap kulcsfontosságú makroadat-közlése a 14:15-kor érkező ADP-jelentés (Amerikai Nemzeti Foglalkoztatási Jelentés) lesz, ami megemelkedett volatilitást okozhat.

Vállalati hírek

A Bloomberg riportja szerint a Daimler (DAI.DE) közel áll ahhoz, hogy döntést hozzon a nehézgépjármű-üzletágának tőzsdére viteléről. A Daimler felügyelőbizottsága várhatóan ma ül össze az ügy megvitatása céljából, a részvénykibocsátás (IPO) pedig 2021 második felében valósulhat meg. Más autógyártók nehézgépjármű-szorzóit használva az üzletág értéke 29 milliárd euró körül lehet.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.