Piaci körkép: halálkereszt jelent meg a DAX grafikonján

● Éjjeli veszteségeiket dolgozzák le az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) megvédte a 13.700 pontos támaszzónát
● A Bayer vizsgálja, hogy tudja-e segíteni a CureVac-ot a vakcinagyártásban

Alacsonyan nyitottak ma az európai tőzsdék, de a veszteségek jó részét azóta sikerült ledolgozniuk, így jelenleg már többé-kevésbé a pénteki záróáraik körül tartózkodnak az indexek. A francia CAC40 és a brit FTSE 100 trade 0,2% körüli mínuszban forog, míg az olasz FTSE MIB (ITA40) 0,2%-os pluszban van, a DAX pedig stagnál. A gazdasági naptár ma üres és mivel az Egyesült Államokban ünnepnap van, a kereskedés várhatóan egész nap nyomott lesz.

A DAX (DE30) pénteken kapott egy nagyobb ütést, miután az Egyesült Államokból kiábrándító makroadatok érkeztek. Az esés a 13.700 pontnál lévő támasznál állt meg, és ezt a területet tesztelte ma újra az index. Ahogy pénteken, a medvék ma sem tudták ezt lefelé áttörni, így felfelé irányuló mozgás indult, amely 13.800 pont körül akadt el – ezt az ellenállási szintet érdemes figyelni rövidtávon.

Forrás: xStation5

Megjegyzendő, hogy az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) alá tört le, az árfolyam így egy “halálkereszt” néven ismert mintázatot alakított ki. Bár ez az alakzat eséseket szokott előrejelezni, sokszor lemarad a jelzésekkel, így érdemes óvatosan kezelni.

Vállalati hírek

Werner Baumann, a Bayer (BAYN.DE) vezérigazgatója szerint a cég vizsgálja annak lehetőségeit, hogyan segíthetnék a CureVac partnerüket a Covid-19 védőoltások előállításában. A Bayer azt fontolgatja, hogy kiterjeszti együttműködését a CureVac-kel és részt vesz a vakcinagyártásban is. Az idei évben a Bayer már bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött a CureVac-kel a vakcinák fejlesztésében és disztribúciójában történő segítségnyújtásra.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Bayer technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.