Piaci körkép: csúcstámadásra készülhet a DAX

Az ázsiai indexek hajnali csökkenése ellenére az európai tőzsdék pluszban forognak hétfőn. Ázsiát és az amerikai határidős indexeket a technológiai szektor gyenge teljesítménye húzta lefelé, így az európai tőzsdék jobb szereplése azzal magyarázható, hogy az európai indexekben kevésbé hangsúlyosak a technológiai papírok.

Az amerikai határidős indexeket tekintve azt láthatjuk, hogy mindhárom fő index mínuszban jár, a Nasdaq 1,5% feletti csökkenést mutat.

A DAX (DE30) az éjjel lepattant a legutóbbi emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintjéről és 14.000 pont közelébe tért vissza, de a délelőtt folyamán újabb próbálkozást tett az overbalance-szerkezet felső határának áttörésére 14.060 pontnál és úgy tűnik, sikerrel is járt, az index már 14.100 pont felett mozog, azaz a kritikus zóna fölé ért.

Forrás: xStation5

A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy ez egy fontos rövidtávú ellenállás, mert a 23,6%-os visszatérési szint és korábbi árreakciók is erősítik, ráadásul a grafikonon egyre magasabb mélypontok sorozata is kialakult, így ha az index hosszabb ideig 14.060 pont felett tud maradni, akkor jó esély van a történelmi csúcsok újratesztelésére 14.200  pont körül.

Vállalati hírek

Bár az európai részvénypiacok összességében pluszban vannak, akad néhány részvény, ami jelentős veszteséget mutat ma. A “járvány nyerteseinek” nevezett cégek ma a leggyengébben teljesítők között vannak, a HelloFresh (HFG.DE) 6%-os mínusznál jár, a TeamViewer (TMV.DE) 3%-ot csökkent, a Delivery Hero (DHER.DE) pedig 2%-kal került lejjebb.

Martina Merz, a ThyssenKrupp (TKA.DE) vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat acélüzletágának erőfeszítéseket kell tennie a költségek csökkentésére annak érdekében, hogy függetlenné váljon a cégcsoport finanszírozásától. ThyssenKrupp és Liberty Steel közötti tárgyalások az acélüzletág eladásáról múlt héten megszakadtak, mert a két fél nem tudott megegyezni az esetleges akvizíció árazásáról és finanszírozásáról.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a ThyssenKrupp technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.