Piaci körkép: a Siemens Healthineers sokat keresett a járványon

● Pluszban mozognak az európai piacok hétfőn
● A DAX közelíti a 13.600 pontos szintet
● A Siemens Healthineers (SHL.DE) megerősítette előzetesen közölt eredményszámait

Magasabban forognak az európai tőzsdeindexek a hét első napján. A bányászati cégek felülteljesítők ma, köszönhetően az ezüst áremelkedésének. A pozitív hangulat az egész kontinensen tapasztalható, legjobban a holland, német és belga indexek erősödnek. Az olasz, spanyol és brit blue chip indexek kissé lemaradtak, de ezeken a piacokon is 0,5-0,6%-os emelkedést láthatunk.

Ma reggel 8-kor tetté közzé a németországi kiskereskedelmi adatokat, ami havi szinten 9,6%-os visszaesést mutatott decemberben. Az adat  jelentősen elmaradt a várakozásoktól, az elemzők mindössze 2,6%-os csökkenésre számítottak. A jelentés rávilágított a Németországban 2020 végén bevezetett szigorító intézkedések hatására.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) ma a múlt heti esésből próbál talpra állni, az index az overbalance-szerkezet alsó határáról, 13.400 pontról pattant fel és a 13.600 pontnál található ellenállás felé indult. Az ennek a szintnek az áttörésére tett kísérletet a 4 órás grafikonon a 33 periódusos exponenciális mozgóátlag állította meg, így az index visszaadta mai nyereségének egy részét. Az, hogy nem sikerült 13.600 pont fölé jutni, arra utalhat, hogy egy újabb hullám következhet a jelenlegi lefelé tartó trendben.

Ilyen forgatókönyv esetén a kereskedőknek a korábban említett overbalance-szerkezet alsó határára érdemes figyelniük, de egyelőre kitart az emelkedés, a DAX továbbra is 13.600 pont körül forog. A gazdasági naptár a mai nap hátralévő részére már közel üres, így van esély arra, hogy alacsony forgalmú oldalazást láthatunk a nap hátralévő részében .

Vállalati hírek

A Siemens Healthineers (SHL.DE) megerősítette a múlt héten közzétett előzetes eredményszámait a negyedik negyedévre vonatkozóan. Ezen túlmenően a vállalat közölte, hogy a szabad cash flowja 668 millió euróra nőtt a 2019 IV. negyedévi 244 millióról, a nettó eredménye pedig éves alapon 44%-kal javult 437 millió euróra. A Siemens Healthineers közölte, hogy az antigén koronavírus-gyorstesztje iránt mutatkozó erős kereslet volt az erős eredményszámok mögött és a termék iránt várhatóan 2021-ben is további erős kereslet mutatkozik majd. A gyorstesztekből származó bevételt éves szinten 300-350 millió euró közé várják, szemben a korábbi 100 millió eurós várakozással.

A Bayer (BAYN.DE) megegyezett a CureVac-kel, hogy segít a cégnek a koronavírus elleni oltások gyártásában. A társaság 2022-ben 161 millió adag vakcinát tervez gyártani.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens Healthineers technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.