Piaci körkép: a Daimlernek meg se kottyant a járvány

● Alacsonyabban forognak az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) 13.500 pont körül mozog
● A Daimler erős előzetes eredményt tett közzé

Mínuszban járnak az európai részvénypiacok, a nyugat-európai blue chip indexek többsége 1% körüli mértékben esik. A vártnál jobb spanyol és német GDP-adatok sem tudták javítani a hangulatot. A kockázatkerülést az oltási kampányok csúszásával és az amerikai részvénypiacon tapasztalható volatilitással indokolható. A kisbefektetők által indított short squeeze-ek a hedge fundokat komoly veszteségekkel fenyegetik, ami a befektetési eszközök piacán a tőkeáttételek mértékének csökkentésével járhat, ami a szélesebb piacra is hatással lehet.

A DAX (DE30) tegnap teljesen le tudta dolgozni a nap elején elszenvedett esését, de nem tudta áttörni a 33 napos exponenciális mozgóátlagát 4 órás intervallumon és alacsonyabb csúcsot rajzolt. A lefelé tartó trend szerkezete így fennmaradt, és ma újra mínuszban forog az index.

Forrás: xStation5

A DAX napi mélypontjáról (13.400 pont) el tudott mozdulni, így ha az eladási hullám folytatódna, akkor ismét ezt a szintet érdemes figyelni. A 13,400 pont körüli területet az overbalance-szerkezet alsó határa jelöli ki, ennek lefelé történő elhagyása az esés begyorsulásával járhat.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) a várakozásoknál jobb előzetes eredményszámokat tett közzé a 2020-as évre vonatkozóan. A német autógyártó közölte, hogy egész éves EBIT-szerinti eredménye elérte a 6,6 milliárd eurót, jelentősen túlszárnyalva ezzel az 5,25 milliárd eurós elemzői várakozást.  Az adat több mint 50%-os eredménynövekedést jelent 2019-hez képest.

A Mercedes-Benz EQA belső tere. Forrás: media.daimler.com

A társaság a költségek fegyelmezett kordában tartásával és az autóipari szegmens vártnál korábbi helyreállásával indokolta az erős eredményszámokat. A Daimler közölte, hogy a pozitív hatások várakozásaik szerint 2021-ben is kitartanak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Qualtrics, az SAP (SAP.DE) leányvállalata nagyon sikeres amerikai részvénykibocsátást (IPO) bonyolított le tegnap. A társaság részvényei közel 40%-ot emelkedtek a Nasdaq-on történt debütálás után, így a cég közel 21 milliárd dolláros értékeltséget ért el. Az SAP pénzügyi igazgatója szerint ha ugyanezt a szorzót alkalmaznánk az SAP felhőalapú üzletágának bevételeire, akkor ez a szegmens önmagában 133 milliárd dollárt érne. Eközben jelenleg a teljes SAP – felhő- és nem felhő üzletágak együtt – értékeltsége körülbelül 156 milliárd dollár jelenleg. A felhőalapú üzletág az SAP teljes bevételének kevesebb mint a felét teszi ki.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Daimler technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.