Piaci körkép: 14 ezer pont alá süllyedt a DAX

● Vegyes mozgások az európai tőzsdéken
● A DAX (DE30) 14.000 pont alá süllyedt
● A Delivery Hero közel megduplázta megrendelési mennyiségét 2020 IV. negyedévében

Vegyesen mozognak az európai piacok szerdán, a kereskedés alacsony forgalom mellett, szűk sávban folyik. Nincs fontosabb makroadat-közlés mára ütemezve, de Powell Fed-elnök beszéde este 8-kor hozhat némi volatilitást.

A DAX lefelé csorog ma, az index tegnap új történelmi csúcsot ért el, de nem tudta megtartani nyereségét és jelenleg a 13.950 pont és a 23,6%-os visszatérési szint közötti ellenállási zónát teszteli. Ennek letörése az esés folytatódását sugallná, egy alacsonyabb mélypont kialakítása mellett.

Forrás: xStation5

Abban az esetben, ha az index újra emelkedésnek indulna, a rövidtávú ellenállás 14.085 pontnál található, melyet a lefelé tartó trendvonal és a korábbi lokális csúcs határoz meg. Az európai kereskedés eddig eléggé nyomott volt ma, az amerikai nyitáskor (15:30) vagy Powell beszéde alatt (20:00-tól) jöhet esetleg némi élénkülés.

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését. A megrendelések értéke 96%-kal 423 millió euróra nőtt éves összehasonlításban, míg a teljes szegmens árbevétele 93%-kal 933 millió euróra emelkedett. A bruttó kereskedelmi volumen éves alapon 70%-kal 3,9 milliárd euróra nőtt. A közzétett eredményszámok meghaladták az előzetes várakozásokat.

A Reuters riportja szerint a Siemens (SIE.DE) a közlekedési jelzőlámpák technológiájával foglalkozó üzletágának eladására készül. Az eladási folyamat várhatóan év közepén indul és 500-600 millió eurós bevételt hozhat a cégnek.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Delivery Hero technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.