Piaci körkép: 13.800 pont fölé próbál visszatérni a DAX

● Alacsonyabban állnak a tőzsdék a vegyes PMI-adatok után
● A DAX (DE30) 13.800 pont alá esett
● A Siemens és a Volkswagen közzétették előzetes eredményszámaikat

Mínuszban kezdték a mai napot az európai tőzsdék, a veszteségek pedig csak nőttek a vegyes német és francia PMI-adatok (beszerzési menedzser indexek) közlése után. A jelentések a szolgáltató szektor további gyengeségét mutatták, míg a termelői szektor továbbra is növekedésben van. A DAX 13.800 pont alá esett, de próbál visszatérni e szint fölé.

A 14 ezer pontos szint áttörésére tett tegnapi sikertelen kísérlet után a DAX (DE30) erőteljesen lefelé indult. Az esés ma fokozódott a francia beszerzési menedzser indexek publikálása után és a DAX 13.800 pont alá tört le. Az esést megállították a német adat közlése után, de az  index nem tudott jelentős pozitív korrekciót végrehajtani.

Forrás: xStation5

A 13.800 pontos szint marad a figyelendő rövidtávú ellenállás, miután az áttörésére tett kísérletek egyelőre sikertelenek voltak. Ha nem sikerül e szint fölé jutni és egy újabb eladási hullám indul el, a medvék első célpontja a 13.700 pont körüli támaszzóna lehet. A befektetőknek érdemes észben tartaniuk, hogy Biden beszéde 20:45-kor hozhat némi volatilitást a dollár piacára és a részvénypiacokra.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) pluszban forog a 2020 negyedik negyedévére vonatkozó előzetes eredményszámok közzététele után. A társaság közölte, hogy a kiigazított EBITDA a mobilitási üzletágban 219 millió euró lett, míg az okos infrastruktúra üzletág 391 millió eurós, a digitális ipar szegmens pedig 848 millió eurós EBITDA szerinti eredményt produkált. Az eredmények jobbak lettek a várakozásoknál.

A Volkswagen (VOW1.DE) is közzétette előzetes eredményeit 2020-ra. A dízeltermékek kivételével számított működési profit 10 milliárd euró körül alakult, az autóipari nettó cashflow pedig elérheti a 6 milliárd eurót. A társaság közölte azt is, hogy a leszállított autók száma a negyedik negyedévben meghaladta az előző, harmadik negyedévben elért számokat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás

Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.