Pénzügyi vezető vagy? Erre a négy dologra érdemes figyelned

Négy olyan területet azonosított a PwC, amik az óriáscég szerint fontos fókuszai lehetnek a pénzügyi vezetők jövőbeli stratégiájának – derült ki a vállalat közleményéből, ami a Future of Finance című kutatás alapján készült.

Kerüld a mikromenedzsmentet!

A pénzügyi szektorra jellemző, hogy a vezetők olyan feladatokba is belefolynak, amiket a beosztottjaik is el tudnak végezni – a CFO-k dolga viszont nem ez, ajánlott előre tervezéssel készülni a valóban nekik való kihívásokra.

Légy ott a stratégiaalkotásnál!

Persze a tervezésnek a stratégia is része – CFO-ként ennek megalkotására, illetve a végrehajtásra is figyelni kell. Előbbi azonban kiemelten fontos, és mivel a pénzügyi vezetők által elérhető adattömeg jelentős hatással bírhat a stratégiai célkitűzésekre, ezért szerencsés, ha a CFO is kiveszi a részét ezek megfogalmazásából.

Használd a technológiát!

A világ változik, a dolgozók pedig ennek megfelelő bánásmódot várnak – ilyen például, hogy egyre több cégnél elvárás a rugalmas munkavégzés lehetősége. Ehhez persze megfelelő infrastruktúra kell, amit a digitalizáció segít kiépíteni.

Ne csak egy e-mailcím legyél!

A pénzügyi vezető, bár elsősorban számokkal dolgozik, elsősorban ember – ennél fogva pedig jó, ha személyes kapcsolatot tart a munkatársaival, különösen a cég közép- és felsővezetőivel. De a hatóságokkal és más CFO-kal is érdemes gyakran konzultálnia, hogy mindig képben legyen a trendi megoldásokkal.

Kép: Sharon McCutcheon // Unsplash

Hozzászólások lezárva.