Péntektől nyit az IKEA, az elvártnál szigorúbb lesz a beengedés

Az IKEA újra megnyitja magyarországi áruházait: a megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől (április 9.), Soroksáron pedig szombattól (április 10.) várják a vásárlókat – tudatta a társaság a Forbes.hu-val.

Tegnap jelentették be, megvan a 2,5 millió beoltott, a kormány ehhez kötötte az új szabályok bevezetését, így a nem élelmiszert árusító kereskedelmi egységek újranyitását. Az IKEA a napokban áll át, péntektől nyit. 

A lehető legfelelősségteljesebb újranyitás érdekében – a Tescóhoz hasonlóan – az IKEA 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra (a kormányrendelet csak 10 négyzetmétert ír elő kötelezően).

Eszerint az Örs vezér terén 1100-an, Budaörsön 1000-en, Soroksáron pedig 1300-an lehetnek egyidőben.

A biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak.

Sorra jelentik be a láncok, hogyan nyitnak újra

Online lehet ellenőrizni a forgalmat

Egy új látogatószámláló rendszert is bevezetnek. Ennek köszönhetően

a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon.

Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba. A nyitás mellett üzemelni fog a „Kattints és Vedd Át”, illetve a „Házhoz szállítás” szolgáltatás, valamint újra elérhető lesz az „Összeszerelési” és „A Bútorok második élete” szolgáltatás is.

Nem lesznek tovább nyitva 

Az előkészítési munkálatok miatt Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől, míg Soroksáron szombattól várják a vásárlókat, a megszokott nyitvatartással (hétfőtől szombatig 9:00–21:00, vasárnap 9:00–19:00). Vagyis bár változott a kijárási korlátozás is, az IKEA nem fogja megnyújtani a nyitva tartását. 

Az étterem zárva lesz, elvitelre lehet rendelni

A soroksári áruház későbbi nyitására, illetve az online vásárlások részleges limitálására azért van szükség, mert az online rendelések teljesítése ebben az áruházban történik.

A kormányzati intézkedések értelmében – a nyitás ellenére – továbbra is zárva tartanak az IKEA éttermei, kávézói, illetve a játszóházai is. A Svéd Finomságok Boltja nyitva lesz, a bisztrókból pedig elvitelre lehet vásárolni.

Elvitelre mehet, beülni még nem lehet.

Elvitelre mehet, beülni még nem lehet.

Az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy:

  • csak vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges –, egyedül jöjjenek;
  • tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és azok előtt is;
  • ügyeljenek a higiéniai szabályokra: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas maszkot;
  • ha tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.

Hozzászólások lezárva.