Pecsét került a milliárdos magyar startup eladására

Megvette az amerikai Cisco a magyar Banzai Cloudot, lezárult az akvizíció.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kiemelkedő deal születhetett, amelyben a Banzai csapata és a technológiája is a NASDAQ-on jegyzett Cisco tulajdonába került.

A Banzai Cloud termékei olyan automatizált alkalmazások, amelyek a nagyvállalatoknál használt felhő alapú rendszerek fejlesztését, üzemeltetését és használatát könnyítik meg, modernizálják, teszik rugalmassá és integrálhatóvá. A fejlesztésük alapja a Kubernetes nevű szoftver mély ismerete, erre építve fejleszt a Banzai Cloud tulajdonképpen kulcsrakész hibrid rendszereket.

A Banzai Cloudot 2017-ben alapította Mátyás János, és Csendes Miklós, akikhez 2018-ban Flautner Krisztián ügyvezetőként csatlakozott.

Mátyás Jánosnak a Banzai már a második exitje, az ő nevéhez fűződik az adatok menedzselésével foglalkozó SequenceIQ is.

A startup magyar befektetői körrel jutott el a felvásárlásig, összesen 5 millió dollárt vontak be eddig a Fastventurestől, az Euroventurestől és lead investorként az OTP Csoporthoz tartozó Portfoliontól.

Milliárdos üzlet lehet a magyar Banzai Cloud felvásárlása, felbecsültük, mennyi az annyi

A Cisco vásárlási szándéka novemberben lett nyilvános, ám a részleteit komoly titoktartás övezte. Akkor egy becslést is készítettünk a dealre: figyelembe véve a Banzai Cloud korábbi tőkebevonásait és az iparági tranzakciókat (köztük a Cisco Banzaihoz hasonló felvásárlását, az izraeli Portshiftet)

44,5 millió dollárra (13,5 milliárd forintra) becsültük a vételárat.

Az ár üzleti titok, így egyik oldalról sem kommentálták a becslésünket

A külföldi tulajdonszerzést korlátozó magyar rendelet miatt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) is rá kell bólintaniuk az adásvételre,  a közlemény alapján arra következtetünk, hogy az engedélyt megkapták, de a kérdéssel megkerestük a Banzai Cloud-ot is. 

Borítókép: Mátyás János, Flautner Krisztián és Csendes Miklós, forrás: Banzai Cloud

Megveszi a Cisco az egyik legforróbb magyar startupot, duplázik az alapító, ez a második exitje

Hozzászólások lezárva.