Pazar félévet tudhat maga mögött az MKB csoport

Az MKB csoport 2019 első fél évében 8,17 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, 21,5 milliárd forintos nettó kamateredmény és 11,7 milliárd forintos nettó jutalékeredmény mellett – közölte a pénzintézeti csoport az első fél évre vonatkozó konszolidált pénzügyi kimutatását a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Tavaly az első fél évben 18 milliárd forint volt a konszolidált adózás utáni nyereség, ezt elsősorban egyszeri tételek idézték elő.

Közölték: a csoport idei első fél éves eredményét javította, hogy sikeres problémás portfólió leépítések és a konjunkturális gazdasági környezet hatására 4,6 milliárd forint összegű értékvesztés és céltartalék felszabadítás történt. A banküzemi költségek jelentősen, mintegy 12,7 milliárd forinttal csökkentek az előző év azonos időszakához képest és 21 milliárd forintot tettek ki a fél év végén.

Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti konszolidált mérlegfőösszeg 2019 első fél évének végén 1 827,7 milliárd forintot tett ki, az egy évvel korábbi 2031,4 milliárd forint után.

Az ügyfélbetét- és számlaállomány az idei első 6 hónapban 1340,2 milliárd forint, az ügyfélhitel-állomány 924,8 milliárd forint volt.

A csoport konszolidált, Basel III. szerinti tőke-megfelelési mutatója 2019. június végén 19,3 százalékot ért el.

Az MKB csoport stabil, kiszámítható működéséhez a leányvállalatok – MKB Euroleasing, MKB Consulting, MKB-Pannónia Alapkezelő, – illetve a bank stratégiai partnerei – az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár – is hozzájárultak.

Hozzászólások lezárva.