Páratlan éve volt a Twitternek, az utolsó, amikor még Trump is húzta

Rekordbevételt hozott 2020 utolsó negyedéve a Twitternek, a cég a nagy koronanyertesek globális listáján is bátran ott lehet. Elemzők szerint Trump fiókjának letiltása megnyomhatja az idei számokat, Jack Dorsey Twitter-főnök azonban bízik a hatezernél is több különböző témában, amit a közel 200 millió felhasználó fogyaszt világszerte.

Ami sok más cégnek keserves időszak volt, a Twitternek rekordszámokat hozott: a 2020 utolsó negyedévi 1,29 milliárd dolláros forgalom 28 százalékos ugrást jelentett 2019 utolsó negyedéhez képest. Ez több, mint amire az elemzők számítottak – írja a BBC.

Ez volt az utolsó negyedév, amikor Donald Trump volt amerikai elnök is használta a platformot, fiókját idén január 8-án tiltották le határozatlan időre, miután a Twittert egész elnöksége alatt extenzíven használó Trump ezen a kommunikációs csatornán hergelte híveit, akik aztán erőszakkal megtámadták a Capitoliumot, az amerikai kongresszus épületét Washingtonban. (A Twitter lépése után a Facebook és az Instagram is letiltotta Trump fiókját.)

Trump fiókjának tartós felfüggesztése elemzők szerint meg is nyomhatja a Twitter népszerűségét és 2021 első negyedévi adatait. Ugyanakkor Jack Dorsey, a Twitter elsőszámú vezetője azt mondja, „mi egy felület vagyunk, ami nyilvánvalóan túlmutat egy témán vagy egy felhasználó fiókján”. Hozzátette, a felhasználók hatezernél is több különböző témát követhetnek, és valójában ezek húzzák a cég számait, illetve hogy a Twitter közönségének 80 százaléka nem az Egyesült Államokból származik.

„Globálisak vagyunk és nem függünk csak a hírektől vagy a politikától” – mondta Dorsey. A platform aktív felhasználóinak a száma egyébként 5 millióval nőtt a tavalyi utolsó negyedévben, 192 millió felhasználót eredményezve. Ez 26 százalékos növekedést jelentett egy év alatt, ennél egy hajszállal többet vártak az elemzők, akik úgy becsülték, hogy 2020 végére 193,5 millió aktív júzere lesz a felületnek.

A társaság az idei évre a költségek 25 százalékos emelkedését vetítette előre, mondván, 20 százalékos létszámbővítést tervez. Tavaly év végén több mint 5500 dolgozója volt a cégnek, idén ezek szerint legalább ezer embert akarnak felvenni.

Borítókép: Jack Dorsey, Wikimedia

Hozzászólások lezárva.