Papíron 400 milliárdos vagyona van Mészároséknek, a valóságban ennél több lehet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új tulajdonossal gyarapodott a Mészáros Lőrinc tőzsdén kívüli cégeinek jelentős részét összefogó Talentis Group Zrt. A cég eddig 50-50 százalékos tulajdoni arányban Mészáros Lőrincé és feleségéé volt, megjelent azonban Varga Károly, és valamivel kevesebb, mint 2 százalékos részesedést kapott a társaságban. A G7 azt írta, hogy a cégiratokból az derül ki, hogy ennek értéke valamivel meghaladta a 4 milliárd forintot.

A vállalatot az ügylet után felértékelték, a független szakértői vélemény szerint a cég valamivel több, mint 210 milliárd forintot ér, írja a G7. Ebből 205 milliárd lehet Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában, a portál szerint ennek nagyjából duplájáról, vagyis 410-415 milliárd forint céges vagyonról lehet papírja a Mészáros családnak.

Ehhez még hozzá kell számolni Mészárosék tőzsdén kívüli, de a Talentisba be nem vitt vagyonelemeit.

A G7 ide vette az építőipari cégeket, mint a V-Híd és a Fejér B.Á.L. Zrt, amelyek a portál szerint együttesen több tízmilliárdot érnek, a termőföldeket és az agrárcégeket, mint a Talentis Agro Zrt. vagy a Búzakalász 66 Kft., a Heny borászat, az Aranka malom, a Vivienvíz vagy a Dreszla Kft., valamint az egykori Simicska-birodalom cégeit, amik között maradt még nyereséges vállalkozás is.

A G7 azt írja, nem lenne meglepő, ha Mészáros Lőrinc lenne az első olyan magyar, aki 2 milliárd dollárt meghaladó összeggel kerül fel legközelebb a Forbes dollármilliárdosokat összesítő listájára.

A tavalyi rangsor alapján a felcsúti üzletember nagyjából a 1200. leggazdagabb ember lenne a világon, ami nyolcszáz helyes előrelépést jelentene tavalyi debütálásához képest.

Hozzászólások lezárva.