Pályázatok és kedvező hitelek – több lehetőség is nyitva áll a cégek előtt

A Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara honlapján gyűjtötte össze a jelenleg elérhető lehetőségeket.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Nyitott pályázatok

Egyszer használatos műanyagok kivezetésének támogatása

  • Keretösszeg: 7 milliárd Ft
  • Célcsoport: mikro-, kis- és középvállalkozás

Iparág szerint célzott pályázat az egyszerhasználatos műanyagtermékek helyettesítésével érintett szereplők számára. A pályázatra legalább 3 fős, 1 lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások jelentkezhetnek, amelyeknek 2019. évi árbevétele meghaladja a 30 millió forintot. A feltételesen visszatérítendő támogatás összege 20–400 millió forint, 35–50 százalék közötti támogatásintenzitással, 100 százalék előleggel. Fordítható például új eszközök, gépek, gyártási licenc és know-how beszerzésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, tanúsítványok megszerzésére és részben a projektelőkészítésre.

Előminősítés: 2020. november 30. – 2021. február 1.:

Élelmiszeripari támogatási program

  • Keretösszeg: 5,149 milliárd Ft
  • Célcsoport: középvállalkozás

Iparág szerint célzott pályázat, élelmiszeripari feldolgozó tevékenységet végző középvállalatok számára. A 90 százalékban feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege 30–500 millió forint, 35-70 százalék támogatás-intenzitással, 100 százalék előleggel. Fordítható például új eszközök, gépek beszerzésére, gyártási licensz és know-how beszerzésre, ingatlanfejlesztésre, tanácsadási szolgáltatások, képzés igénybevételére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására.

csap tele pénzzel

Kép:Fotolia

Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program

  • Keretösszeg: 35 milliárd forint
  • Célcsoport: mikro-, kis-, közép- és nagyvállalat

A program fő célja, hogy a hazai élelmiszeripari beszállító vállalkozások növeljék piaci részesedésüket, árbevételüket és hozzáadott értéküket. A beszállítók csoportosan igényelhetnek támogatást az adott koordinátor szervezettel közösen (kiskereskedelmi lánccal, HORECA szereplővel vagy közét¬keztetővel), együttműködési megállapodásban rögzítve a fejlesztési célokat és az együttműködés részleteit. A támogatás összege mikro- és kisvállalkozások esetében 50-500 millió Ft, közép- és nagyvállalatok esetében 50-2000 millió Ft, 35-50 százalékos támogatási intenzitással. A program rugalmas kereteket biztosít akár sokféle fejlesztést tartalmazó beruházások összeállítására, például új gépek, immateriális javak beszerzése, K+F, képzés és tanácsadás.

Felhívás megjelenése: 2020. december 15. – regisztráció: 2021. február 28-ig

Elérhető támogatott hitelek

Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel

Szabad felhasználású forrást biztosít a vállalkozások számára, 0,1 százalékos, rögzített kamatozás mellett, 2 éves futamidővel. A hitelkeret összege max. 750 millió forint, legfeljebb a vállalkozás 24 havi bérköltségével megegyező összeg. A forgóeszköz típusú hiteltermék munkabér-megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, bármely egyéb személyi jellegű kifizetésre fordítható. Elvárás, hogy a vállalkozás vállalja a foglalkoztatottak 90 százalékának megtartását.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

A vállalkozások átmeneti likviditási kihívásainak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A hiteltermék a középvállalkozások számára a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel együtt kombinált hiteltermékként vehető igénybe, míg a mikro- és a kisvállalkozások önállóan is igényelhetik. Maximuma 100 millió forint, a nettó kamat 0,1 százalék.

Hozzászólások lezárva.