Pályázat divat- és dizájnipari cégeknek – itt vannak a részletek a jelentkezéshez

A támogatási kérelmek 2021. március 1-től válnak benyújthatóvá, egy hónap áll majd a vállalkozások rendelkezésére, hogy anyagukat leadják. A cél, hogy a divat és dizájnipari tervező és gyártó kkv-k technológiai fejlesztéseket tudjanak véghezvinni a forrással, ezzel is erősítve működésüket és munkahelymegtartó-, valamint jövedelemtermelő képességüket – írja összefoglaló anyagában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

(Fotó: Pixabay)

(Fotó: Pixabay)

Arról már korábban is írtunk, hogy a beavatkozás célja, hogy a hazai divat és dizájnipar fejlődni képes és fejlődni akaró vállalkozásai olyan beruházásokat tudjanak végrehajtani, amelyek mellett az ágazat szereplői képesek lehetnek középtávon megerősödni, annak érdekében, hogy a kiélezett és erőforrásigényes nemzetközi versenyben is profitábilisan, fejlődőképesen tudjanak működni, növelni tudják exportjukat és a nemzetközi digitális jelenlétük és ismertségük is növekedjen.

A pályázatra történő jelentkezéshez a BKIK is iránymutatást adott. Eszerint minden közép-magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat, amely:

  • rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel,
  • éves átlagos statisztikai létszáma minimum 1 fő volt,
  • megfelelő TEÁOR-ral rendelkezik,
  • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy egyéni cég.

A megjelölt TEÁOR számok között találhatjuk többek között a ruházat gyártását, az irodai és konyhabútor készítést, az ékszergyártást, a divat- és formatervezést vagy a kerámia készítést. Ez csupán egy pár példa, minden esetben érdemes a felhívás mellékletét megvizsgálni, hogy tevékenységünk valóban támogatható-e. A teljes lista innen érhető el. 

A pályázat számos területet támogat

Segítségével beszerezhetőek új gépek, eszközök, technológiai fejlesztés végezhető, ingatlan beruházás is megvalósítható, támogatja a piacrajutási tevékenységeket, valamint a bérköltséget és a munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítását.

A keretei között elszámolhatóak személyi jellegű ráfordítások, beruházási költségek, építéshez kapcsolódó költségek, immateriális javak beszerzése, valamint a szakmai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások költségei is.

Fontos kitétel, hogy a fejlesztendő tevékenységnek a cégkivonatba 2020. december 31-i előtti dátummal kell bejegyzésre kerülnie. A megvalósulási helyszínt a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyeztetni. Ahhoz, hogy a pályázati anyagot benyújthassuk, szükséges egy előminősítés igénylése az IFKA szervezettől. Amennyiben a tanúsítványt megigényeltük és sikeresen megszereztük, abban az esetben nyújthatjuk be a teljes anyagunkat. Az előminősítésre a https://divatdesignpalyazat.ifka.hu/ oldalon lehet regisztrálni.

Hozzászólások lezárva.