Pakisztán durva eszközökkel fokozná az oltási kedvet

A pakisztáni Pandzsáb tartomány lekapcsolná a mobilhálózatról az oltatlanokat — írja a Yahoo News. A megapolisz Lahorét is magába foglaló Pandzsáb a legnépesebb az országban és amikor a hetekig tartó karantén hatására stabilizálódott a járványhelyzet, alábbhagyott az oltási kedv is.

A drasztikus intézkedés ezt a folyamatot igyekszik megfordítani. A szomszédos Szindh tartomány a köztisztviselők fizetését vonja meg, ha azok nem oltatják be magukat.

Az országban sikerült ugyan a naponta beadott vakcinák számát 200 ezer fölé tornászni, ez a 220 milliós országban azonban így is csak csepp a tengerben.

Fotó: Aamir QURESHI / AFP

A pakisztáni fiatal orvosok szövetségének vezetője szerint az a probléma, hogy az alacsony iskolázottsági szint miatt mindenféle álhírek és pletykák terjednek az emberek között. Éppen ezért szerinte a felvilágosító kampánynál hatékonyabb a törvény erejét használni.

Az oltások iránti vágy egy bizonyos szint elérése után minden országban elkezd fogyatkozni, ami ellen a különböző államok vakcinalottóval, ingyen itallal vagy épp fűvel próbálnak küzdeni. Kérdés, hogy a keménykedéssel mire megy Pakisztán.

Hozzászólások lezárva.