Orbán Viktor óvatosságra intette a magyarokat

A miniszterelnök ma reggeli rádióinterjúja szerint is óvatosnak kell lenni húsvétkor, szerinte a szakembereknek igazuk van, akik figyelmeztettek a veszélyekre.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Mint mondta, a húsvétból „nagy baj is lehet”, ezért „vegyünk vissza”. Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy hordja a maszkot közterületeken. Megjegyezte, hogy azok, akik már be vannak oltva szabadabban mozoghatnak, de nekik is vigyázniuk kell.

A nap esetszám kapcsán csak közelítő adatot mondott Orbán Viktor, mint jelezte több mint kilencezer új fertőzött, több mint 260 halott volt az előző napon. Szerinte az első két hullámban a korlátozások hatása nagyon jó volt, ám a brit mutánst nem lehetett megállítani ezekkel a szabályokkal. Most más stratégiát kell folytatni, amibe a gyors nyitás nem fér bele.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Szerinte még két-három hét kell, hogy az oltások magas száma miatti látványos hatást lássuk, és ha átbillenünk ezen a ponton, akkor az új fertőzöttek és a halottak száma is vissza fog esni. Mint mondta, április 13-án meghaladjuk a hárommillió beoltottat. Szerinte április 19-én kinyitnak az iskolák, óvodák, középiskolák.

Orbán Viktor ezúttal is hitet tett amellett, hogy az oltások segíthetnek kezelni a helyzetet, szerinte hottentottának is hívhatják tőlem a vakcinát, ha a hatóságok szerint az biztonságos. Azt mondta, „butaság, szamárság” azt állítani, hogy rossz a keleti vakcina. Egyúttal bírálta a nyugati vakcinák lassú beszerzését is. Elhangzott, hogy eddig 3,7 millió ember regisztrált már az oltásra. A leginkább veszélyeztetett 65 év feletti kategóriában a miniszterelnök szerint nagyon jól állunk, mint mondta 250 ezer olyan személy van ebben a korcsoportban, akik regisztráltak az oltásra és még nem kapták meg. Bízik benne, hogy egy hét múlva már arról fog beszélni, ők is mind megkapták a védelmet.

Hozzászólások lezárva.