Orbán Viktor bejelentette: holnap jöhet a boltok nyitása

Orbán Viktor kedden késő délután a Facebookon jelentette be, hogy megvan a 2,5 millió beoltott személy Magyarországon. Ez pedig azt is jelenti, hogy holnap új napra ébredünk. 

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva – jelentette be Facebook-videójában Orbán Viktor, miniszterelnök.

Felidézte: egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük életünket. “A vírus háborút indított ellenünk,ezért győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina.”

Egy hónap alatt 2,5-szeresére növeltük a beoltottak számát,

ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Ezek mellett továbbra is lesznek járványügyi intézkedések, melyek betartására szólított fel a kormányfő. Egyben regisztrációra és oltásra biztatott mindenkit, aki még nem tette meg.

A bejelentés nemcsak egy mérföldkő eléréséről szól, hanem azt is jelenti, hogy kedd délután kapták meg az érdekeltek a hetek óta várt információt, mely szerint kinyithatnak. Ugyan egy korábbi rendelet értelmében holnaptól életbe lépnek a módosított szabályok, a pontot az i-re Pintér Sándor, belügyminiszter határozata fogja feltenni erre a szakaszra. Ennek megjelenése még a mai napon várható.

Holnaptól várhatóan:

  • a kijárási tilalom este 8 helyett este 10-kor lép életbe és hajnal 5-ig tart majd,
  • minden üzlet kinyithat, a szolgáltatások is, viszont tíz négyzetméterenként lehet egy vásárló az üzletekben,
  • az üzletek hajnal 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva.
  • A szolgáltatásokra vonatkozóan a március 8-i szabályok térnek vissza.

Hozzászólások lezárva.