Óránként hét euróért válhatnak autonómmá a Volkswagen autói

„Az autonóm vezetést illetően elképzelhetőnek tartjuk, hogy óradíjas alapon kínáljuk” – mondta a VW értékesítésért, marketingért és értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős igazgatója, Klaus Zellmer a Die Welt lapnak nyilatkozva.

„Körülbelül hét euró/óra díjat fontolgatunk. Szóval, ha valaki nem akar saját maga három órán át vezetni, akkor 21 euróért azt az autóra bízhatja” – fejtette ki Zellmer, hozzátéve, hogy így az autonóm vezetés mindenkinek elérhetővé válna.

Szolgáltatásoffenzívára készülhet a VW

Az autógyártók fejlesztéseinek egyre inkább fókuszába kerülnek a szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások, amik új bevételi forrásként jelennek meg az újabb és újabb digitális megoldásokat hasznosító modern járműveknél.

A digitális szolgáltatások fejlesztése a VW stratégiájában is szerepel. Az autonóm vezetés valójában csak egy szolgáltatás, amit a gyártó ilyen módon tehet elérhetővé.

A vállalat idén nyáron több német városban is megkezdi egy előfizetéses modell tesztelését az ID.3-as elektromos autókon, 2022 második negyedévétől pedig digitális szolgáltatásokat akar elérhetővé tenni az ID-modellcsalád járműveihez.

A Reuters szerint Thomas Ulbrich, a VW márka fejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott: „Olyan szolgáltatásokat tervezünk nyújtani elektromos járműveinkhez, mint például fogyasztási és teljesítményfejlesztések, amiket foglalás útján lehet megrendelni.” Hozzáfűzte, hogy ennek érdekében már egyeztetést folytatnak a szabályozó szervekkel.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.