Nyitás után minden drágább lesz, mint a zárás előtt volt a hazai szálláshelyeken

Ahogy nő a félig beoltottak száma, úgy nő az esélye annak is, hogy a fokozatos nyitás hamarosan elérheti a szállodákat is. Ami biztos: a tavalyinál is magasabb árak várhatók. Mi lesz azokkal, akiknek nem lesz védettségi igazolványa?

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Orbán Viktor kedd délutáni bejelentése szerint Magyarországon elérte a beoltottak száma a 2,5 milliót (igazából csak mintegy egymillió magyar kapott két oltást, ami a teljes védettséghez kell). Ezt követően a szolgáltatásokkal kapcsolatos védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak például a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók is. Ellenben a szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. Jó esély van ugyanakkor arra, hogy már nem kell sokáig zárva lenniük a szálláshelyeknek sem – írta laptársunk, az mfor.hu.

(Fotó: Pixabay)

(Fotó: Pixabay)

Orbán Viktor kormányfő ugyanis még április 2-án jelentette ki a Kossuth Rádióban, hogy április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot (szintén csak egy oltással számolva), ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz. Ezek alapján nagy valószínűséggel még áprilisban kinyithatnak a szállodák, igaz, ennek szabályai, feltételei még nem ismertek. Az oltásra regisztráltak száma a legutóbbi adat szerint 3,7 millió volt, ellenben több mint nyolcmillió nagykorú él az országban.

A tömeg a Balatonnál is garantált lenne, ha nem csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők nyaralhatnak. A cikk megemlíti: A Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett Kisfaludy-pályázatok nyertesei közül pedig sokan elkészülnek a szálláshelyük felújításával, bővítésével (csak Balatonszemesen legalább 3-4 ilyen építkezés zajlik), ami egyrészt több kiadható férőhelyet, másrészt magasabb árakat jelenthet majd.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója is úgy látja, hogy  az árakat továbbra is a kereslet határozza meg, ennek megfelelően az árak emelkedésére számít. Ez vidéken akár még magasabb is lehet, mint tavaly, de ez attól is függ, hogy mikortól és milyen keretek közt lehet utazni – olvasható az mfor.hu cikkében.

Hozzászólások lezárva.