Növeli gyártókapacitását Kecskeméten az ACPS Automotive

A beruházással a cég csaknem ezer munkahelyet őriz meg, miközben tovább növeli gyártási kapacitását – emelte ki.

Az ACPS Automotive Kft. a beruházás során beszerzett gépekkel az eddigi 1,2 millió darabos gyártási kapacitását még az idén nagyjából 1,3 millióra növeli. Ezzel pedig megerősíti a nemzetközi vállalatcsoportnál betöltött „legnagyobb gyártólokáció” pozícióját.

Számos fejlesztést hajtottak végre az elmúlt években

Gajda Pál, az ACPS Automotive Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a németországi központtal rendelkező, több mint 1600 főt foglalkoztató ACPS-cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa a magyarországi, kecskeméti ACPS Automotive Kft.

Az elmúlt években építettek új gyártócsarnokot, raktárat és tesztközpontot is. Számos szabadalmi bejegyzésük pedig a világ minden táján megtalálhatóak a vonóhorogrendszerekben.

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A kecskeméti üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerep jut a fejlesztésre is, ugyanis a termékek mindegyikét egy nagyjából 40 fős csapat munkájával Magyarországon fejlesztik.

Több nagy nemzetközi autóipari vállalat – köztük a Volvo- és a Volkswagen Csoport – is Kecskemétről, az ACPS Automotive Kft.-től szállítja gépjárműveihez a vonóhorgokat.

CNC-géppel és hőkezelőberendezéssel újít be

Salacz László a térség országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte az ACPS Automotive Kft. járványügyi intézkedéseit, ahogy a dolgozók fegyelmezett szabálykövetését is, hiszen a fertőzés veszélyének minimalizálásával megteremtették a folyamatos munkavégzés lehetőségét.

Elmondta: a vonóhorgok gyártásával foglalkozó nagyvállalat kecskeméti székhelyén a beruházás során szoftverfejlesztést valósít meg, valamint szerelősorokkal, CNC-megmunkálógéppel és hőkezelőberendezéssel bővíti gépparkját.

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A nyilvános cégadatok szerint a 2019-ben mintegy 930 embert foglalkoztató ACPS Automotive Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele mintegy 156 millió euró volt. A társaság árbevételének több mint 94 százaléka külföldi értékesítésből származik. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 9,9 millió euró volt.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.