Növekedett a fertőzöttek és a gyógyultak száma is

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 366 279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu portál.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 463 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555 fő,

az aktív fertőzöttek száma 94 261 főre csökkent. 3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Eddig 198 283 fő kapott oltást, közülük 49 606 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek a jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni.

Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország.

2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várnak 3 hónap alatt. A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttek le, de ezekből eddig csak 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg eddig.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, miközben kevés a vakcina.

Ezért a kormány március 1-ig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet.

Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

Hozzászólások lezárva.