Nincsenek többé regionális közlekedési cégek, beolvadnak a Volánbuszba

Hónapok óta tartó előkészítő munka után történik meg az egyesülés, a hat regionális közlekedési központ jogutódlás útján beolvad a Volánbusz Zrt.-be. Ezzel nem ér véget az integrációs folyamat, amelynek lebonyolításával a társaság elnök-vezérigazgatóját, Dávid Ilonát bízták meg. A következő időszakban meg kell oldani egyebek mellett a területileg eltérő tevékenységek, informatikai rendszerek összehangolását, a párhuzamosságok megszüntetését, a szakterületek működésének egységesítését.

Az összeolvadás sem a menetrendre, sem az utazási tarifákra nincs hatással, ugyanakkor az országos szolgáltatási lefedettséggel rendelkező társaság egységesebb és egyben magasabb színvonalú szolgáltatást tud majd nyújtani az utazóknak.

Az ÁSZ kedvezőnek értékeli az összeolvadást

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közlése szerint a 2012-ben megkezdett folyamat kedvezően befolyásolta az utódszervezetek működését és gazdálkodását, megszűntek a párhuzamosságok, átláthatóbbá váltak a folyamatok 2013 és 2017 között. Az infrastruktúrafejlesztések a közlekedést is javították, de hozzátették, hogy a járműpark átlagéletkora csak kis mértékben csökkent, és a környezetterhelési mutatók, valamint a kötelezettségvállalások sem az elvárásoknak megfelelően alakultak. Az ÁSZ úgy értékelte, hogy az átalakítás a hiányosságok ellenére is kedvező folyamat, ezért annak folytatását szorgalmazták a korábbi jelentésükben is.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.