Németországi beruházásokat eredményez a chiphiány

A chipek iránti igénnyel párhuzamosan a németországi – jellemzően szászországi – chipgyártócégek beruházási kedve is nő. Legújabban az amerikai Globalfoundries jelentette be, hogy duplájára növeli drezdai üzemének gyártókapacitását – jelenleg 400 ezer chipet gyártanak ott évente. Azt egyelőre nem közölte a vállalat ügyvezető igazgatója, Manfred Horstmann, hogy mikorra készülhet el a beruházás.

Hortsmann szerint a járműipar elektromos átállása mellett a koronavírus is felelős a chiphiányért, hiszen a járványügyi intézkedések rámutattak a modern technológiai megoldások előnyeire, így aztán meg is nőtt azok használata. Ami máskor tíz évig tart, az most egy év alatt ment végbe – mondta a helyzetről.

További beruházások

Drezdában és környékén nem csak a Globalfoundries hajt végre beruházást. A tervek szerint az Infineon a következő öt évben 1,1 milliárd euró értékben növeli a kapacitását a helyi gyárában, míg a Bosch szintén a környéken épít egy félvezetőgyárat.

A környék Európa legfontosabb mikroelektronikai helyszínévé vált. Iparági adatok szerint összesen 2300 cég 65 ezer alkalmazottja dolgozik Szászországban a félvezetők gyártásán – írja az Automobilwoche.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.