Nem tervez gyárbezárásokat a Stellantis

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, vasárnap lezárult a PSA és az FCA régóta tervezett egyesülése, ezzel létrejött a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis, mely alá 14 márka és nagyjából 400 ezer ember tartozik. Az óriásvállalat vezetője a PSA korábbi vezérigazgatója, Carlos Tavares lett.

Tavares a sajtókonferencián arról beszélt, hogy meg kell erősíteni az olaszországi üzemeket. Követendő példaként hozta fel az Opel-gyárakat, amiket az utóbbi években alakítottak át és erősítettek meg a PSA berkein belül.

Nem lesz gyárbezárás

A vezérigazgató egy kérdésre válaszolva kiemelte, hogy egyetlen üzemet sem fognak az egyesülés miatt bezárni, sőt, a Stellantis egy igazi védőpajzs lehet az olyan lokációk számára, amik nehezebb helyzetben vannak. Hangsúlyozta azt is, hogy a vállalat be fogja tartani az Európai Unió szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó előírásait – írja az Automobilwoche.

2019-ben, még a koronavírus-járvány előtt a Stellantist létrehozó FCA és PSA együtt nyolcmilliónál is több autót gyártott, míg a forgalmuk összesen 170 milliárd euró volt. Ennél csak a Volkswagen Csoport, a Toyota és a Renault-Nissan Csoport számít nagyobb szereplőnek a járműiparban.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.