Nem mindegy az államnak, kié lesz a Dunakeszi Járműjavító

Az MNV további intézkedéseket tesz a Dunakeszi Járműjavító értékesítése érdekében – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az MTI-vel, ám az ügylet sikeressége érdekében ezek részleteiről nem adott további tájékoztatást.

Mint a közelmúltban megírtuk, a svájci vonatgyártó Stadler a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel közösen gyártaná le a MÁV által rendelt emeletes vonatok utolsó tételét, ám egyúttal vételi ajánlatot is tett a partner cégre. Ugyanakkor a céget megvette volna az oroszországi Transzmasholding is, amelynek november 29-ig volt lehetősége arra, hogy szerződést kössön.

Az egyiptomi megbízás attól még él

Az MNV közleménye most azt írta, hogy a magyar állam és a MÁV Zrt. a TMH Hungary Invest Zrt. részére kívánja értékesíteni a Dunakeszi Járműjavító Kft. tulajdonában lévő társasági részesedéseit, valamint a társaság elhelyezését biztosító ingatlanokat. A közlemény szerint az ügylet a “fejlesztéspolitikai célok elérését” szolgálja.

A kormány idén májusban döntött az ügyletről. A kormányhatározat szerint a vevőnek többek között kötelezettséget kell vállalnia a MÁV csoporttal meglévő szerződéses kapcsolatok fenntartására. A dunakeszi cég és az orosz Transmashholding hazai leányvállalata alkotta konzorciumnak az egyiptomi állami vasúttársaság 1300 vasúti kocsi legyártására adott megbízást 2018-ban.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. a nyilvános cégadatok szerint mintegy 8,3 milliárd forint árbevételt ért el 2018-ban, szemben a megelőző év 6 milliárd forintos bevételével. A cég nyeresége adózás után 2018-ban 19 millió, 2017-ben csaknem 59 millió forint volt. A céget az állam 2014-ben a vasútgyártó nagyvállalattól, a Bombardiertől vásárolta meg

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.