Napok kérdése, és bemutatkozik a Mercedes EQS

Az EQS a Mercedes-Benz teljesen elektromos zászlóshajójaként új korszakot nyit meg. A modellel a Mercedes-EQ újradefiniálja a kategóriát, miközben vadonatúj moduláris platformján a márka több új, felsőkategóriás modellje is bemutatkozik majd. A technológia, a formatervezés, a funkcionalitás és a konnektivitás tökéletes ötvözeteként az EQS a vezető és az utasok számára is kivételes élményt nyújt, amelyet a mesterséges intelligencia tesz még értékesebbé.

A teljesen karbonsemlegesen készülő modell légellenállás tekintetében is új mércét állít fel mindössze 0,2-es cw értékével. Az EQS bevezetése az európai piacra augusztusban kezdődik.

Karbonsemleges gyártás

Az EQS az új S-osztállyal és a Mercedes-Maybach S-osztállyal együtt a Mercedes-Benz sindelfingeni, csúcsmodern Factory 56 gyárában készül, méghozzá karbonsemlegesen.

Az EQS szinte minden érzékszerv számára kivételes élményt jelent. A teljesen elektromos, felsőkategóriás zászlóshajó ezzel az esztétika és a luxus új dimenzióját nyitja meg, miközben közvetíti fejlesztőinek az elektromobilitás iránti szenvedélyét.

Kivételes megjelenés kívül-belül

Az MBUX Hyperscreen esetében több kijelző összevonásával összesen egy több mint 141 centiméter széles, ívelt képernyő jön létre. Az MBUX Hyperscreen nagyméretű üvegfelületét speciális eljárással, három dimenzióban, körülbelül 650 Celsius-fok hőmérsékleten alakítják ki. Ez a folyamat teszi lehetővé, hogy az ívelt felület torzításmentes látványt biztosítson a gépjármű teljes belső hosszán átívelő képernyőn, függetlenül a betekintés szögétől. A különösen karcálló felület tisztántartásában speciális fedőréteg segít.

Felszereltségtől függetlenül akár 350 érzékelő is működtetheti az EQS funkcióit vagy figyelheti a jármű környezetét.

Az EQS opcionális menethangja interaktív és tucatnyi különböző paraméter alapján valós időben születik meg. A rendszer figyelembe veszi például a sebességet, a gyorsítást, a lassítást, a menetpedál állását vagy a rekuperációt.

Több mint 40 innováció található az EQS-ben, emellett húsz védjegy-bejegyzés védi az elektromos luxuslimuzin kivételes megjelenését.

Az EQS teljes premierjére április 15-én kerül sor, a piacbevezetés pedig augusztusban kezdődik – írja a Mercedes közleménye.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.