Napelemes furgont tesztelnek Németországban

A tesztelt furgon felületén 15 négyzetméteren összesen tíz fotovoltaikus napelem kapott helyet. Ellentétben más projektekkel, amikor személyautókon tesztelnek napelemeket, ebben az esetben sem színezni, sem pedig ívelni nem kell a modulokat.

A fő kihívást a napelemek összekapcsolása jelenti az autó nagyfeszültségű rendszerével. Ehhez 12 Voltról 400 Voltra kellett állítani a feszültséget, ami nem egyszerű feladat, számos biztonsági kihívással is jár, ám a Street projektben ezeket jól megoldották a szakemberek szerint.

A Continental is részt vesz a projektben

A Street mögött álló konzorcium tagja a Vitesco, az ISFH, az a2-solar, a Meyer Burger, a Jülich, a Helmholtz-Zentrum és hannoveri Leibnitz Egyetem, valamint szorosan együttműködő partner a Continental Engineering Services.

A Vitesco fejlesztette ki a konvertert, amivel a 12 Voltról 400 Voltra való átállás megoldott, míg a Continental a különböző alkatrészek autóba való integrálásáért felelős.

Új szint a napelemes járművek terén

Az említett konvertálás és az integráció a Street projekt legnagyobb vívmánya, hiszen lehetővé teszi a napenergia közvetlen felhasználását az elektromos járműben. Korábban csak 12 Voltos rendszereket, így például a rádiót vagy a légkondicionálót működtették az autókban napenergiával, de a hajtásban nem vett részt az így nyert energia.

A projekt koordinátora, Robby Preibst professzor szerint 5200 kilométer lehet a furgon hatótávolsága az Alsó-Szászországban végzett teszt során, ám délebbi régiókban ennél többet is futhat töltés nélkül a jármű.

A Street projektet a német állam szövetségi szinten is támogatja – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.