Nagyot égett Elon Musk, szanaszét tört a törhetetlennek mondott üvege – hvg.hu

A Cybertruckhoz kitalált különleges szélvédőnek elvileg egy mosdókagylót is ki kellene bírnia. De egy fémgolyó is tönkretette.

Egy különleges, új platós autót mutatott be csütörtök éjjel a Tesla, amely a Cybertruck nevet kapta. Nem véletlenül hívják így az új kocsit: a dizájn rendkívül futurisztikus, mintha egy drága mozikellék lenne. (Az ára mondjuk elég borsos, 40 ezer dollárról indul.)

A Cybertruck egyik érdekessége, hogy az ígéretek szerint sokkal erősebb, törhetetlen üvegeket kapott. Ezzel az anyaggal borították be az oldalsó ablakokat is. Hogy a tervezők állításukat igazolni tudják, a csütörtök esti bemutatón élesben is tesztelték az üveget. 

Amiből aztán jókora égés kerekedett.

A cég dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen ugyanis fémgolyót dobott az ablaknak, ami ezután betört. Musk azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy a kolléga talán túl erősen dobta. Pár másodperccel később a dizájner másodszorra is dobott, de ezúttal a másik ablakhoz. 

Csakhogy az is betört.

Musk a BBC tudósítása szerint nem nagyon értette a látottakat, ugyanis a tesztelés során egy mosdókagylót is a szélvédőhöz vágtak, de akkor semmi baja nem lett – Musk legalábbis ezt állította.

A törhetetlen üveg egyébként már létező technológia, a Tokiói Egyetem kutatócsoportja is feltalált már ilyet. Az egy olyan hibrid üveg, amely bár teljesen üvegszerű (átlátszó), mégis olyan erős, mint az acél.

A panel alumínium-oxid vegyületeket tartalmaz, de megtalálható benne a korund is, aminél már csak a gyémánt keményebb ásvány. Az aluminátokat már korábban is próbálták üveggel vegyíteni, de ez eddig sosem járt sikerrel. 

A CNet korábban arról írt, hogy a törhetetlen üveg hamarosan a mobiloknál is megjelenhet, az újdonságot már javában tesztelik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.