Nagy kapacitású töltőállomást dobott piacra a Siemens

A Siemens az új töltőoszlopával egyértelműen a nagy töltési teljesítmény mellett teszi le voksát, hiszen a Sicharge D akár 300 kilowattórával is képes tölteni a járműveket. A töltési feszültség igen széles tartományban mozog a Siemens új töltőjénél, 150 Volttól 1000 Voltig terjed. A vállalat szerint ez egyrészt megfelel a mostani elektromos járművek igényeinek, másrészt a jövőben elterjedő 800 Voltos töltési feszültséget igénylő elektromos autók számára is jó lesz.

Az áramerősséget illetően is gondolt a jövőre a Siemens: jelenleg 500 amperesnél nagyobb áramerősségű töltőkábel nincs a piacon, viszont a Sicharge D akár ezer amperes töltést is tud biztosítani. A Siemens szerint az új töltőoszlop nagy előrelépés az elektromobilitás terén.

Egyszerre többen tölthetik az autójukat

A Sicharge D alapkivitelében két DC és egy AC konnektor található egy oszlopon, ennek köszönhetően akár több járművet is lehet tölteni egy oszlopnál. A Siemens szerint mindegyik kimenet képes különböző feszültségű, áramerősségű és kapacitású töltést biztosítani a járművek számára akár akkor is, ha többet csatlakoztatnak az oszlopra.

A Sicharge D-k nyilvános töltők lesznek, és a vállalat szerint kiváló megoldást jelentenek az autópályás gyorstöltéshez – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.