Nagy ellenőrzésbe kezd a minisztérium az állami támogatásoknál: téged is érinthet

  • Napi.hu
  • 2019. november 13. szerda 13:33

Nagyon sokan élnek a különféle támogatásokkal, a CSOK is különösen népszerű. Az igénylések között azonban lehetnek visszaélések, ezért a Pénzügyminisztérium most ellenőrzésekbe kezd. Azt ellenőrzik majd, hogy nem kötelezték-e a támogatottakat a lakástámogatás visszafizetésére.

A családtámogatási program egyes elemei nagyon népszerűek, a CSOK már korábbi bevezetésekor is nagy érdeklődésnek örvendett. A feltételek azonban szigorúak, így például ha valakit bíróság, a Magyar Államkincstár, vagy hivatal kötelezte a szocpol (állami lakástámogatás) visszafizetésre, akkor lemondhat a CSOK-ról.

Lakásvásárláshoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Márpedig megtörténhet, hogy ezt valaki nem vallja be – ezt fogja most ellenőrizni a Pénzügyminisztérium – szúrta ki a Napi a Pénzügyminisztérium jövő évre szóló ellenőrzési tervében. A minisztériumi terv szerint a csokos támogatások több más területen is lesznek vizsgálatok, például az önkormányzati adózási feladatokat, munkaerőpiaci támogatásokat, az építőiparban és vendéglátásban dolgozók foglalkoztatását ellenőrzik majd.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk “250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem“, illetve a “Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám” opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel aCIB Bank(THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket azOTP(80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni azK&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

<!–

–>

Hozzászólások lezárva.