Müller Cecília: egyelőre jól alakul a járványhelyzet, de megint figyelmeztetnek a szennyvíz adatok

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondása szerint Magyarországon továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, így az aktív fertőzöttek száma is folyamatosan csökken, már 90 ezer fő alatt járunk.„A járvány azonban zajlik, noha Magyarországon kedvező adatokról tudunk beszámolni, azért látható az, hogy nemzetközi viszonylatban is bizony befolyásolják” a mutációk a járvány lefutását és

egyfajta harmadik hullám veszélye van, láthatjuk, hogy nem pihenhetünk meg.

A világban látható oltási folyamattal párhuzamosan „mi is igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az ország lakosságát megvédjük, a súlyos szövődményes fertőzéseket el tudjuk kerülni”. Emlékeztetett rá, hogy „78 beteget még most is elveszítettünk, sajnos két beteg nagyon fiatalon, 38 évesen hunyt el, mindkettőnek súlyos alapbetegsége volt”.

Hangsúlyozta: „a koronavírus lefolyása nem változott, tehát aki veszélyeztetett, magas kockázatú csoportba tartozik, nagyon vigyázzon az alapbetegsége kordában tartására, mert nagyobb a veszélye, hogy őket súlyosabban megviseli a vírus esetleges elkapása”.

Nem állt meg a pándémia, annak ellenére, hogy kedvező adatokról tudunk beszámolni, de a szennyvíz vizsgálatoktól látszik, hogy az előző hetek csökkenését követően országos átlagban is ismét emelkedés indult el

a vírus örökítő anyagának mennyiségében. „Különösen emelkedett a szennyvízben a vírus örökítő anyagának a mennyisége Debrecenben és Nyíregyházán. Éppen ezért annyira meg szeretnénk növelni a védett személyek számát, amennyire az csak lehetséges”.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.