Most a dollár-forint izgalmas

Meglódult a dollár-forint devizapár jegyzése, miközben az euró-forint kurzus napok óta a 200 napos mozgóátlagon támaszkodik.

Az euró-forint jegyzése egyelőre a kulcsfontosságú 200 napos mozgóátlag vonalán fekszik, mely várhatóan megállítja a rövid távú forinterősödő trendet. Annál izgalmasabb a dollár-forint kurzus, mely a 294-298 forintos tartományban mozoghat tovább.

A dollár-forint jegyzése ismét a 30 napos (295,30) és az 50 napos (295,18) mozgóátlag felett tartózkodik, s amennyiben a nap végéig ezen szintek felett marad, akkor folytatódhat az emelkedés a 299-300-as sáv irányába

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: az indikátorok enyhén felfelé mutatnak, a Bollinger-szalagok tovább szűkülnek, s továbbra is érvényben van a grafikonon kirajzolódott, emelkedő háromszög technikai alakzat, 298-as tetővel.

pénz, dollár, deviza
Fotó: Shutterstock

Az elemző szerint a dollár-forint jegyzés mozgása most az euró-dollár kurzussal magyarázható, mely hosszú távon is meghatározó támaszhoz ért, s a mai kereskedésben teszteli az 1,20-as szintet.

Hozzászólások lezárva.